«Стрільці» втекли, Шувалов позивається

16.05.2007

      За даними «УМ», підготовка бойовиків, які мали скоїти замахи на відомих українських політиків від опозиції на замовлення представників урядової коаліції, завершилася, тільки-но розпочавшись. За інформацією надiйного джерела «УМ», четверо кілерів із-за кордону, які готувалися до замахів, спішно виїхали з Києва та взагалі за межі України.

       Усьому виною розкриття цих планів після низки публікацій, у тому числі й в «УМ», а також після відомого брифінгу голови служби з правоохоронних органів секретаріату Президента Валерія Гелетея. Нагадаємо, він заявив про наявність матеріалів, які свідчать про підготовку радикальними силами коаліції низки провокацій та замахів на політиків із метою загострення протистояння в країні.

      Утім така «гра на випередження» декого засмучує й навіть дратує.

      Так Голова Верховної Ради V скликання Олександр Мороз вважає заяви Гелетея «чистою провокацією» та «страшилками». Крім цього, сьогодні розпущена ВР зібралася заслухати інформацію керівників Генпрокуратури, МВС та СБУ стосовно правової оцінки заяв про існування загрози життю окремих державних діячів. За це вчора дружньо проголосували 253 «антикризовики».

       А от «регіонал» Володимир Сівкович пішов ще далі й направив звернення до ГПУ з вимогою порушити кримінальну справу проти Гелетея за фактом його заяв. Мовляв, пан Гелетей навіть пропонував Юлії Тимошенко інсценувати її вбивство, але правоохоронців про все це не повідомляв, збирався незаконно провести оперативні заходи тощо. За словами Сівковича, Гелетей «провокує дестабілізацію ситуації в країні та сприяє поглибленню політичної кризи».

       Образився й одіозний російський політтехнолог Ігор Шувалов, який нині працює «у структурах, близьких до Кабміну». Він збирається позиватися до «України молодої» — мовляв, наше видання завдало шкоди його репутації. У коментарі сайту «Оглядач» пан Шувалов зазначив, що, передрукувавши статтю із сайту «Реальна політика», «УМ» нібито звинуватила його в організації замовних убивств українських політиків.

      «УМ» дійсно писала про чотирьох кілерів, які на той час прибули в Україну. Згадувалися прізвища не лише пана Шувалова, а й Клюєва та Януковича, але лише в контексті «нібито Шувалов», «голос, схожий на голос Клюєва», «людина, схожа на Януковича» тощо.

      Тож не зрозуміло, на якій шкоді репутації наголошуватиме Ігор Шувалов. До речі, позов він ще не підготував, а про розміри матеріальної компенсації ще думає. А потім в інтерв'ю «Обозу» взагалі видає: «Сподіваюся, на цьому спроби вписування мого імені в історії подібного роду завершаться, i я не буду більше одним з персонажів словесних опусів чиновників типу Гелетея».

      Отакої! А Гелетей тут до чого? Тим більше, що сам Шувалов каже, що останній його прізвища не називав.

      Імовірно, послуги одіозного росіянина після «засвітки» лідерам коаліції більше не потрібні, тож він i оплакує зірваний «контракт»?

  • У Верховній Раді оголошено перерву

    Після ранкових голосувань щодо програми діяльності уряду та законопроекту про пропорційну виборчу систему відбулося екстрене засідання фракції “Наша Україна”. >>

  • Почати знизу

    Доки український парламент, попри майданні обіцянки, не поспішає саморозпускатися, а ідея загальної децентралізації влади лишається в проектах, політики місцевого рівня вирішили взяти ініціативу в свої руки і почати ділитися досвідом та налагоджувати співпрацю з колегами, не чекаючи вказівок згори. >>

  • Вiдставили до лiкарнi

    Прокурор Черкаського району Руслан Олійник, він же син екс-мера Черкас і відомого народного депутата України Володимира Олійника, нині у реанімації. Туди він потрапив після того, як районну прокуратуру пікетували черкаські активісти, вимагаючи його відставки. >>

  • «УДАР» коліном

    Верховна Рада, котра ніяк не зважиться на «суїцид», помалу викликає гостре роздратування у найбільш палких прихильників дострокових парламентських виборів. Цього тижня із незвичною для себе різкою риторикою виступив депутат від «УДАРу» Павло Розенко, котрий заявив наступне: «УДАР» наполягатиме, щоб на одному з перших засідань через два тижні було все-таки проголосовано постанову (про саморозпуск), яка була підписана трьома політсилами... >>

  • Морозу відріжуть зв'язок,

    Як уже повідомлялося, спікер розпущеного парламенту Олександр Мороз планує скликати 4 вересня сесію ВР. На заваді цьому можуть стати досить цікаві чинники. >>