Трамадол — у державні руки!

04.05.2007

      Розпорядження, яке дозволяє продавати трамадол тільки у державних аптеках, підписав намісник Президента у Львівській області Петро Олійник. Також, згідно з розпорядженням, ці пігулки продаватимуть лише повнолітнім, і винятково за призначенням лікаря. Як пояснив «Україні молодій» пан Олійник, таке рішення його змусила прийняти «тривожна ситуація» з неконтрольованим продажем легких наркотиків у регіоні. «Дуже багато трамадолу продавали без рецептів, та ще й неповнолітнім. Я думаю, що це окремі працівники окремих аптек так заробляють гроші і водночас садять наших дітей на легкі наркотики. Я з цим буду боротися. Окремі люди в білих халатах і окремі правоохоронці не повинні знищувати наших дітей», — сказав голова облдержадміністрації.

      Утім, попри однозначність наказу, окремі приватні аптеки таки продаватимуть трамадол. Петро Олійник не сказав «УМ», які саме аптеки матимуть таке право, однак зазначив, що робитиметься це для зручності львів'ян. «Ми незабаром розглянемо карту аптек і визначимо певні приватні аптеки, які матимуть дозвіл на продаж трамадолу, щоб людям не довелося їздити з одного кінця міста в інший», — сказав він.

      Нагадаємо, ще минулого місяця про початок боротьби з незаконним обігом наркотиків, зокрема й з трамадолом, львівській громаді розповідав начальник обласного управління МВС Михайло Цимбалюк. За словами генерал-майора, менше ніж за місяць було зафіксовано 43 факти порушень та відкрито 20 кримінальних справ. Тоді Михайло Цимбалюк доручив новопризначеному начальнику управління боротьби з незаконним обігом наркотиків Ігорю Гимону створити «гарячу лінію», проводити рейди по аптеках та відпрацювати всі середні навчальні заклади Львова та області.