ХРОНІКА

30.03.2007
Баскетбол

      Українська чоловіча суперліга. «Азовмаш» — «Сумихімпром» — 97:81 (Пауел (21) — Р. Кривич (29)).

Хокей

      Білоруська екстра-ліга. Втішний турнір за 9  — 11-те місця. «Сокіл» — «Брест» — 4:3.

* * *

      НХЛ. «Флорида» — «Атланта» — 3:2 (по бул.; Житник «А» — 30 хв. на льоду (!), 1 кидок, «0»).

Шахи

      У Монако триває турнір «Амбер» — провідні гросмейстери грають кожен із кожним по дві партії — «наосліп» і зі скороченим контролем часу. Українець Василь Іванчук у дев’ятому турі позавчора обіграв угорця Леко — 1,5:0,5 («швидка» нічия і виграш у «сліпій» партії). Відтак у активі львів’янина — 11,5 очка, стільки ж — в індійця Ананда. А поступаються вони лише росіянину Крамнику, в якого 13,5 бала.

* * *

      У Харкові закінчився турнір зі «швидких» шахів під назвою «Кубок ректора», присвячений 10-річчю Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого. У змаганні взяли участь вісім відомих у світі українських гросмейстерів — чемпіонів світу, України, переможців Олімпіади-2004: Ельянов, Ковчан, Баклан, Бродський, Зубарєв, Моїсеєнко, Мірошниченко, Коробов. За підсумками одноколового турніру по 4,5 очка набрали харків’яни Павло Ельянов та Олександр Ковчан, але за додатковим показником переможцем став досвідченіший Ельянов.

Теніс

      На престижному турнірі в Маямі обидва чоловічі чвертьфінали в середу завершилися несподівано. Другий номер посіву іспанець Рафаель Надаль програв сербові Новаку Джоковичу (10) — 3:6, 4:6; а американець Енді Роддік (3) за рахунку 3:5 у першій партії відмовився продовжувати зустріч із шотландцем Енді Мюрреєм (12) через травму.

      У жінок до півфіналу пробилася американка Серена Уїльямс (13), яка здолала юну чешку Ніколь Вайдісову (8) — 6:1, 6:4. Продовжила свою переможну ходу й ізраїльтянка Шахар Пеер (14), яка не залишила шансів італійці Татьяні Гарбін (24) — 6:0, 6:3.