РАХУНКОВА ПАЛАТА

30.03.2007

8,6 мільйона «квадратів»

житла було збудовано торік в Україні. Цьогоріч обсяги житлового будівництва, як прогнозує віце-прем'єр Володимир Рибак, збільшаться на 30 відсотків. За його словами, на 2010—2011 роки планується збільшити будівництво удвiчi.

2,5 мільйона доларів

витратили торік українці на антипохмільні препарати. Такі результати моніторингу маркетингової групи «Бізнес-Кредит». За результатами моніторингу, кількість алкоголю, який споживають у країні щороку з розрахунку на одну особу, становить 9—11 л на одну особу. При цьому споживання горілки останніми роками знизилося, а пива збільшилося.

110 тисяч телевізорів

із рідкокристалічними панелями купили торік українці, витративши на це близько 100 мільйонів доларів. Утім для більшості українських родин це ще занадто дороге задоволення — частка рідкокристалічних телевізорів у загальній кількості проданих «ящиків» становила всього 5,2%. Вартість такого «голубого екрана» в середньому — 10 тисяч гривень.

По 200 гривень

одноразової допомоги отримають київські почесні донори, яким виповнилося 70 років. Почесними вважають тих донорів, які здали свою кров більше 40 разів. Також вони отримають від столичної влади продуктові набори.

Понад 100 моделей

літальних апаратів одночасно запустять у небо артеківці, відзначаючи 100-річчя з дня народження Корольова. На урочистий парад запрошено представників Книги рекордів України, які зафіксують цей своєрідний рекорд.

100% сімей

в Україні мають сьогодні холодильники. Приміром, ще в 2000—2002 роках холодильники мали тільки 93—94 родини зі ста, повідомляє Держкомстат.

95% повій,

які «працюють» у Києві, приїхали з інших областей, повідомляє Центр громадських зв'язків столичної міліції. Найбільше дівчат легкої поведінки їдуть у столицю з Донецька, Дніпропетровська, Луганська, Івано-Франківська і Волині. Багато з них є неповнолітніми. Станом на березень кількість повій у столиці, які стоять на обліку в міліції, становить близько 4 тисяч.

84 засуджених

помилував Президент України Віктор Ющенко. Серед помилуваних — 24 жінки і 60 чоловіків. Усього з початку року Президент підписав три укази про помилування 288 осіб. 191 засудженому основну міру покарання скорочено, 97 осіб звільнені з місць позбавлення волі.

77-ме місце

посідає Україна у світі в галузі розвитку інформаційних технологій. Про це йдеться у щорічному звіті «Світові інформаційні технології», який складає міжнародна організація «Всесвітній економічний форум». Усього у списку — понад 120 країн. Очолила рейтинг Данія. Далі йдуть Швеція, Сингапур і Фінляндія. Найнижчий рівень розвитку інформтехнологій в африканських країнах.

34 статевi акти

на рік має в середньому кожен українець. Таку статистику оприлюднив керівник служби сексології і андрології Мінохоронздоров'я Криму Андрій Любарський. Тобто українці кохаються з періодичністю раз на півтора тижня.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>