Туфлі у стилі Тимошенко

02.03.2007
Туфлі у стилі Тимошенко

Американський дизайнер Джеремі Скотт вирішив пожартувати, оформивши купальник у вигляді рожевої гітари. (Фото РЕЙТЕР.)

      Поки ми тут  чекаємо настання весни, світові гуру моди у французькій столиці демонструють, що носитимуть модниці наступної осені та зими. Як зазначають оглядачі, вибирати буде з чого: дизайнери на паризькому тижні моди пропонують вельми широку гаму фасонів, починаючи від стримано-елегантних костюмів і завершуючи ексцентричними спідницями з широчезними кринолінами та агресивними шкіряними корсетами.

      Щодо кольорів, то найпопулярнішою гамою наступного холодного сезону, судячи з усього, будуть усі відтінки сірого, помічені у колекціях більшості дизайнерів. Та не думайте, що на нас чекає сіра нудьга — поруч із традиційними «зимовими» кольорами, до яких належать іще чорний та брунатний, модельєри пропонують і яскраві барви. Так, скажімо, Карл Лагерфельд хоч і одягнув своїх моделей у переважно чорне вбрання, однак при цьому додав у кожен ансамбль якийсь «веселий» елемент — наприклад, ядуче-блакитні або кольору фуксії рукавички.

      Жану Полю Готьє цього разу дуже до вподоби теплі тканини на кшталт кашеміру, забарвлені у жовтогарячий або густо-червоний колір, розписані за допомогою широких чорних смужок у велику клітинку. А Джон Гальяно колекцією для дому Dior просто засліпив публіку, — такими насиченими були зелені, червоні й малинові барви одягу, аксесуарів,  взуття.

      Наступної осені-зими у моді залишатимуться такі актуальні нині ботильйони, тільки їхній каблук стане ще вищим, а підошви — ще товстішими. Це стосується й туфель, і босоніжок, і чобіт. Словом, обирайте взуванку в стилі Юлії Тимошенко і не прогадаєте.

      Якщо ж не можете втримати рівновагу на підборах заввишки з невелику табуретку, можна обійтися й нижчими. Головне — щоб взуття було якомога масивнішим. Двійко голландських дотепників, які шиють одяг під лейблом Viktor&Rolf, взагалі взули манекенниць у важкі дерев'яні черевики — такі в Голландії колись носили селяни. Втім замовляти у столяра такі моднячі «туфельки» не варто. Навіть модні критики розкритикували Віктора й Рольфа за «садизм», оскільки бідолашні модельки в цих «кандалах» мало не плакали.

      До слова, Паризький тиждень моди відрізняється від попередніх Міланського й Лондонського тим, що тема надмірної худорби манекенниць і вже значно менше відволікає публіку від споглядання власне колекцій.