Енергетики припливли

27.02.2007

      У Запоріжжі ще одна зона масового відпочинку найближчим часом стане будмайданчиком: фірма «Кераміст» запропонувала осучаснити Парк енергетиків. Як повідомив офіційний портал міської ради, вже навесні розпочнеться спорудження великого розважального центру. Майбутній «Акваленд» — це криті льодові катки для дітей і п'ять водних атракціонів, плавальні басейни (щонайменше на 50 дітей, окремо — для дорослих, на 114 персон), культурний центр і спортзал. Кошторис лише першої черги суперрозважального центру перевищує два з половиною мільйони гривень.

        Днями у Парку енергетиків висадився десант посадовців на чолі з міським головою Євгеном Карташовим. Замовник проекту презентував раді з містобудування свої наміри й ескізні контури майбутніх об'єктів. Начальник управління екології Ігор Бройде застеріг забудовника від вірогідного знищення зеленої паркової зони для прогулянок (під сокиру чи пилку можуть потрапити хіба що піввікові акації та інші старі дерева); потрібно зберегти і власне ландшафт Парку енергетиків.

      Забудовник врахує також «настійну пропозицію»  запорізького мера щодо осучаснення і Правобережного пляжу. До нового купального сезону він стане гуртовим місцем відпочинку щонайменше семисот любителів засмаги. Для цього доведеться передовсім завезти кількасот вантажівок піску, від якого приватні забудовники і вітер лишили тільки слід; місто з пляжем з'єднає підземний тунель, облаштований роздягальнями і крамничками...