«Малиновий» інстинкт

27.02.2007
«Малиновий» інстинкт

Шерон Стоун провалилася. (Фото РЕЙТЕР.)

      Шерон Стоун разом з усіма авторами фільму «Основний інстинкт-2» можуть собою пишатися: хоч жодного «Оскара» вони й не отримали, зате стали героями дня. Ненадовго — доти, доки не розпочалася церемонія вручення справжніх «золотих чоловічків». Адже коли віншують переможців, про невдах забувають. А інакше, як невдахою, «другу серію» «Основного інстинкту» не назвеш: цього року фільм і його зірка Шерон Стоун виявилася абсолютними лідерами так званого «антиоскара» — премії «Золота малина».

      Як зазначається у прес-релізі оргкомітету «Золотої малини», «хоча журі із 750 кінокритиків та журналістів і прагнуло розповсюдити свою відразу на всіх номінантів, не виділяючи когось особливо», реальність виявилася сильнішою за їхнє бажання: продовженню «Інстинкту» не було рівних за банальністю і бездарністю. Сіквел знаменитого еротичного трилера здобув одразу ганебні відзнаки, перемігши в номінаціях «найгірший фільм року», «найгірша головна жіноча роль», «найгірший сценарій» і «найгірший сіквел». За словами засновника «Золотої малини» Джона Уїлсона, який вручає «антиоскара» щорічно з 1980 року, єдиним виправданням появи «Основного інстинкту-2» на світ є те, що Шерон усе ще чудово виглядає.

      Наступним за кількістю негативних відзнак фільмом став «Малюк» (Little man), якому дісталося три «Малини»: головні герої Шон та Марлон Уейнси перемогли в номінаціях «найгірша чоловіча роль» і «найгірший кінодует», а саму стрічку журі обізвало найгіршим рімейком року.

      Не залишився без «нагороди» і Найт Шьямалан, таємничий автор «Знаків», «Шостого почуття» тощо. Він очікувано отримав «Золоту малину» як найгірший режисер — за дивнувато-провальну стрічку «Дівчина з води». Більше того, не надто багата колекція нагород Шьямалана поповнилася одразу двома «антиоскарами»: митець відхопив собі ще й статуетку за найгіршу чоловічу роль другого плану. Смикнуло ж його з'явитися у власній «Дівчині з води» ще й як актору...

      «Золоту малину» за найгіршу жіночу роль другого плану отримала колишня зірка «Плейбоя» і «Пляжного патруля» Кармен Електра. Сексапільну кралю відзначили одразу за два фільми: «Кінопобачення» (Date Movie) і «Дуже страшне кіно-4».

      До речі, вартість відзнаки «Золота малина» — лише 4 долари 97 центрів.