РАХУНКОВА ПАЛАТА

23.02.2007

Понад 1,5 мільярда доларів

потратили торік українці на ліки. За даними маркетингової групи «Бізнес-Кредит», найбільше грошей українці тратили на «Актовегін», «Ессенціале Форте», «Віагра», «Мілдронат», «Но-Шпа». Серед БАДів, на які найбільше потратились наші громадяни, «Цигапан» (імуномодулятор), «Окювайт Лютеїн» і «Стрік» (обидва — для покращення зору), «Ідеал» (таблетки для схуднення»), «Спасатєль-форте» (мазь для загоєння ран).

9,2 мільйона гривень

моральної і матеріальної шкоди зобов'язав торік Україну відшкодувати позивачам Європейський суд із прав людини. Всю цю суму Україна сплатила у повному обсязі.

2,25 мільйона гривень

витратить Крим на підготовку до курортного сезону-2007, повідомило Мінтуризму автономії. Ці гроші підуть здебільшого на виставки, семінари та конференції, під час яких рекламуватимуть кримські курорти та оздоровниці.

117 тисяч українців

щороку потрапляють у рабство. Більшість із них — жінки і діти, повідомляє «Вашингтон Профіль». Всього у світі щороку в рабство потрапляють до 900 тисяч осіб. Міжнародна організація праці в 2002 році опублікувала дані, згідно з якими примусовою (тобто рабською) працею у світі займаються 12,3 мільйона людей.

Майже 2 тисячі злочинів,

які намагалися приховати правоохоронців, виявила прокуратура Донецької області в регіоні. Серед них 41 тяжке тілесне ушкодження, 64 розбої, 117 грабежів, 566 крадіжок державного і особистого майна, 300 хуліганств, повідомив прокурор області Віталій Мурза.

1200 доларів

на місяць потрібно заробляти киянину, аби комфортно почуватися в столиці. Цю суму підрахували експерти журналу «Дєньгі», орієнтуючись на потреби середнього класу. У вартість споживчого кошика киянина-«середняка» увійшли, зокрема, 10 чашок кави та чаю на місяць, випитих у кав’ярнях міста, бізнес-ланчі та відвідання фаст-фудів.

700—800 автомобілів

щороку викрадають у Києві, повідомив гендиректор компанії «Цезар Сателіт Україна» Ігор Шуляк. За словами експерта, близько 2—3% машин — це авто вартістю понад 40 тисяч євро. Найпопулярнішими марками серед крадіїв є «Лексус», «Тойота», «Ауді». Серед автівок з вітчизняного конвеєра лідирують «Деу» та «Шевролет».

99 %

кіровоградців нічого не знають про святкування Міжнародного дня рідної мови, яке відзначалося 21 лютого, свідчить опитування громадського руху «Не будь байдужим». Всього у центрі міста запитання «Яке сьогодні свято і як ви його відзначаєте?» поставили близько 450 особам. І лише четверо підлітків знали про День рідної мови (вони почули про нього від учителів).

Кожен 10-й українець

буде суворо дотримуватися Великого посту, йдеться в результатах дослідження Центру Разумкова. Частково поститимуться 30,5 відсотка людей. Але більше половини громадян (53,5%) не збираються дотримуватися посту. До речі, поститися, як свідчить дослідження, мають намір здебільшого люди старшого віку.

На 0,25—1,5 %

річних знизили у лютому банки ставки iз залучення гривневих і валютних депозитів для населення. Як повідомила компанія «Простобанк Консалтинг», суттєво постраждали ощадні вклади на 12 місяців без права поповнення або часткового зняття. В середньому по ринку прибутковість таких вкладів знизилася на 0,5% річних. Ще більше зниження ставок зазнали піврічні ощадні вклади — у деяких банках ставки цих депозитів упали на 1,5% річних.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>