РАХУНКОВА ПАЛАТА

02.02.2007

1 мільярд

дерев планується висадити цього року на планеті Земля. Цей проект реалізується за програмою ООН «Навколишнє середовище» під патронатом лауреата Нобелівської премії Миру 2004 року професора Матхаї і принца Монако Альберта II.

195 мільйонів

безробітних нині налічується у світі — це понад 6 відсотків усього працездатного населення планети, повідомляє Міжнародна організація праці. Найбільше непрацюючих живе в Африці та на Близькому Сході.

9 мільйонів

українців користуються послугами інтернетy, повідомляє Держзв’язок. При цьому кількість зареєстрованих доменів в Україні, за підсумками 2006 року, становила понад 241 тисячу, а загальне число веб-сайтів — понад 36 тисяч, зазначає УНІАН.

160 тисяч

звернень від українців торік отримав Президент України. Найбільше писали Віктору Ющенку жителі Донецької області. І переважна більшість звернень була від соціально незахищених категорій громадян, повідомляє прес-служба Президента. Серед основних питань, що порушували українці, — забезпечення законності та охорони правопорядку, соціального захисту та житлові проблеми.

69 тисяч

людей відпочили в Криму з початку року. Це на 9 відсотків менше, ніж за аналогічний період 2006 року, повідомляє УНІАН.

2 тисячі

нових газет та журналів було створено в Україні в 2006 році. Половина нових видань, зазначає прес-служба Мін'юсту, — загальнополітичні. Найменше серед новостворених ЗМІ видань для жінок та еротичних журналів. В цілому в Україні нині нараховується понад 23 тисячі друкованих ЗМІ та інформагентств.

1,5 тонни

українського сала з'їли відвідувачі  Міжнародної сільськогосподарської виставки-ярмарку «Зелений тиждень» у Берліні. Це рекорд у порiвняннi з попередніми роками, зазначає УНІАН.

1,6 тисячi

кримінальних справ за фактами екологічних злочинів було порушено минулого року.  Про це повідомила заступник Генерального прокурора України Тетяна Корнякова.

1,3 тисячі

вихідців із України вже отримали офіційний статус закордонного українця. Як повідомляє прес-служба МЗС, особа, яка претендує на отримання такого статусу, повинна мати українське коріння, а також визнавати Україну країною свого етнічного походження. Посвідчення закордонного українця дає право на отримання безкоштовної багаторазової візи в Україну терміном на 5 років без запрошення з можливим продовженням терміну.

9-те місце

відводять Україні світові компанії в рейтингу країн, які виробляють контрафактну продукцію. В опитуванні Міжнародної торгової палати брали участь керівники 48 великих компаній, що працюють у різних секторах світової економіки. За даними опитування, повідомляє УНІАН, Росія і Китай посідають перші місця з піратства, за ними йдуть Індія, Бразилія, Індонезія, В'єтнам, Пакистан, Туреччина й Україна.

8-ме місце

Україна займає у «десятці» країн за кількістю жертв стихійних лих. Адже, як зазначає УНІАН, у нашій державі під час минулорічних зимових холодів загинула 801 людина. Азіатські країни, як і раніше, зазнають найбільших втрати від стихійних лих.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>