РАХУНКОВА ПАЛАТА

22.12.2006

59 мільйонів доларів

заплатила ірландська компанія «Куїнн Груп» за 93% акцій столичного універмагу «Україна». Акції викуплено у компанії NCH Advisors, яка керувала торговим центром з моменту його реконструкції в 2003 році.

34,1 мільйона тонн

зернових зібрали нинішнього року в Україні. Це на 3,66 мільйона тонн менше від показників минулого року, повідомив заступник міністра аграрної політики Юрій Лузан. За його словами, пшениці зібрали 13,99 млн. тонн, кукурудзи — 6,32 млн., ячменю — 11,32 млн., сої — 5 млн. Торік урожай зерна, включаючи кукурудзу, становив 38 млн. тонн, що на 9,1% менше порівняно з урожаєм 2004 року.

1 мільйон ялин,

а також сосен і ялиць планують продати під Новий рік лісгоспи України. За словами заступника начальника управління лісового господарства Держкомітету Василя Матейчика, всього лісгоспи могли б продати 4,5 мільйона дерев, але реальна потреба країни — лише 1 мільйон. Наразі на плантаціях новорічних ялинок росте 20 млн. штук хвойних дерев. Але більша їх частина — 70% — йде на озеленення.

108 тисяч доларів

виручено під час благодійного аукціону з продажу карнавальних масок, виготовлених відомими художниками і дизайнерами. Стартова ціна кожного шедевра становила тисячу доларів. А найдорожча маска пішла за 15 тисяч доларів. Зібрані кошти підуть на придбання одного автобуса і допомогу столичному Будинку-інтернату «Школа життя», де навчають хворих на аутизм дітей.

290 тролейбусів та автобусів

закупить Київ у 2007 році для покращення пасажирських перевезень. А для метро придбають 40 нових вагонів. Як повідомила прес-служба КМДА, запланований також капітальний ремонт 7 трамваїв, 5 тролейбусів, 99 вагонів метро, 4,6 км трамвайних шляхів, 34 км контактної мережі.

Понад 60% випускників

вузів поповнюють ряди безробітних. Про це сказав голова Комітету ВР з питань сім’ї й молодіжної політики Микола Томенко під час парламентських слухань, присвячених становищу молоді в Україні. Після закінчення вищої школи велика частина молодих людей не може працевлаштуватися за професією.

55 журналістів

загинули цього року у світі, 8 з них — жінки. Такі дані оприлюднив Міжнародний комітет захисту журналістів, що базується в Нью-Йорку. Найнебезпечнішим місцем у світі для преси залишається Ірак — тут при виконанні службових обов'язків загинули 32 журналісти. У 2005 році загинули 47 представників ЗМІ. Але «найкривавішим» за останні 15 років був 1994-й рік, коли загинули 66 журналістів, які висвітлювали конфлікти в Алжирі, Руанді і Боснії.

51 відсоток українців

вважають матеріальне становище своєї сім'ї середнім. Це з'ясувалося під час опитування компанією R&B Group, представленого в прес-центрі «Українських новин». Ще 33% опитаних оцінюють матеріальне становище родини як погане, 8% — дуже погане. І лише 5% українських сімей живуть гарно, а 1% — дуже гарно. Ще 2% опитаних не змогли відповісти.

30 відсотків

столичних ліфтів потребують заміни. Сесією Київради вже затверджено Програму заміни та модернізації ліфтів на 2006—2010 роки. Тож наступного року заплановано замінити 1666 ліфтів, а до 2010 — 7290. У цьому ж році на модернізацію ліфтового господарства передбачалося 82,4 млн. грн. Наразі вже замінено 414 ліфтів.

Лише 8—10 відсотків молоді

може скористатися кредитами комерційних банків для будівництва житла. Таку «Америку відкрив» міністр з питань сім’ї, молоді та спорту Віктор Корж. Він наголосив, що, враховуючи рівень матеріального становища молоді, особливо молодих сімей з дітьми, вартість житла, великий розмір першого внеску та високі процентні ставки по кредитах у комерційних банках, молодь самостійно не може вирішити проблему забезпечення житлом.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>