НОВИНИ ПЛЮС

19.12.2006
Черновецький їде в Москву

      На сьогоднішньому засіданні сесії Київради депутати та журналісти не побачать ні міського голову Леоніда Черновецького, ні секретаря Київради Олеся Довгого. Обидва вони  вирушать до Москви. Також до складу київської делегації увійшли предстоятель Української православної церкви Володимир, заступник голови КМДА Віталій Журавський, начальник Головного управління економіки та інвестицій Денис Басс та інші. Як повідомили у прес-службі Київської міськдержадміністрації, візит відбудеться у рамках угоди між урядом Москви і київською владою та у зв'язку з підписанням протоколу про співробітництво в галузі містобудування.

Обірвався ліфт

      Троє людей госпіталізовано у Дніпропетровську через падіння ліфта у торговельному центрі «Дафі». Як повідомляють «Українські новини», впав вантажний ліфт із комп'ютерною технікою й людьми. За попередньою інформацією, причина падіння ліфта — механічне пошкодження піднімального троса. Ведеться слідство.

Додаткові поїзди

      «Укрзалізниця» розглядає можливість додатково призначити на новорічні свята ще 5—7 поїздів, повідомив її гендиректор Володимир Козак. За його даними, на сьогодні призначено вже 31 додатковий поїзд. «Думаю, проблем із поїздами не буде», — зазначив він.

Конфлікт у Палестині

      Президент Палестинської Автономії Махмуд Аббас минулої суботи повідомив про намір провести дострокові парламентські вибори, з чим не погоджується радикальна палестинська організація ХАМАС, представники якої перемогли на парламентських виборах у січні цього року і сформували свій уряд. Наступного дня після цієї заяви в Секторі Газа розпочалися братовбивчі бої між прихильниками Аббаса та ХАМАСу. Резиденція президента була піддана обстрілу з протитанкових мінометів. Водночас невідомі обстріляли автомобіль глави МЗС Махмуда Захара, представника ХАМАСу. В недільних сутичках три особи загинули та 13 отримали поранення, зокрема і журналіст французької газети «Ліберасьйон».

      Палестина стоїть на порозі громадянської війни. Останнє опитування громадської думки свідчить, що 36 відсотків палестинців підтримують ХАМАС, а 42 — пропрезидентський рух ФАТХ.

Переговори щодо КНДР

      Учора в Пекіні відновилися після 13-місячної перерви переговори з приводу ядерних програм КНДР за участi Китаю, Японії, США, Росії та двох корейських держав. Представник Північної Кореї заявив: «На цей час ми вже є ядерною державою і прибули на шестисторонні переговори, щоб обговорити в їхніх рамках фінансові обмеження». Іншими жорсткими вимогами Пхеньяна є «зміна ворожої політики США», скасування американських фінансових санкцій і взагалі всіх санкцій ООН, поставка Заходом до Північної Кореї сучасного ядерного реактора для енергетичних цілей і пального, якого б вистачило на весь період, доки КНДР запустить власну АЕС. За таких відверто провокативних умов переговори можуть швидко обірватися.

Путін iз Лукашенком уже не брати

      У вчорашньому звіті про переговори президентів Білорусі та РФ, що відбулися в п'ятницю, газета «Коммерсант» повідомила про повний провал цих переговорів. Лукашенку не вдалося домовитися з Путіним про два головні питання: зниження ціни на російський газ та збереження Білоруссю доходів від переробки російської нафти. Лукашенко утримався від гострих коментарів, але білоруська опозиція розцінює непоступливість Москви як спробу «аншлюсу» Білорусі.

Берлусконі лікується у США

      Колишній прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі вчора відбув до США на обстеження та, ймовірно, щоб провести операцію на серці. Нещодавно він знепри-томнiв  під час публічного виступу. 70-річний Берлусконі, який приховує факт лікування в США, пообіцяв, що вже в суботу повернеться до Риму, «бо має багато роботи».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>