ХРОНІКА

13.12.2006
Легка атлетика

      В італійському місті Сан-Джорджіо-су-Легано відбувся 13-й чемпіонат Європи з кросу. Шестиразовий тріумфатор цих змагань українець Сергій Лебідь нині фінішував лише 12-м. Натомість приємною несподіванкою стала перемога Тетяни Головченко у жіночому забігу на 6,11 км. Українка на останніх метрах дистанції зберегла свою перевагу над росіянкою Марією Коноваловою, показавши результат 25 хв. 17 сек. «Золото» Головченко стало першою жіночою медаллю нашої країни на кросових чемпіонатах Європи.

* * *

      Українець Євген Божко фінішував другим на марафоні в американському Далласі (2 год. 13 хв. 13 сек.), пропустивши вперед лише кенійця Мозеса Короріа (2.12,03).

Боротьба

      Міжнародна федерація боротьби назвала кращих спортсменів 2006 року. Серед борців вільного стилю у вазі до 84 кг першим номером визнано українця Тараса Данька, Василь Федоришин посів друге місце у категорії до 60 кг, а чемпіон світу Ібрагім Алдатов (до 74 кг) у своїй вазі став лише четвертим. У жінок кращою у категорії до 51 кг визнано нашу Олександру Когут.

      Серед борців греко-римського стилю до трійки кращих потрапив лише Олександр Хвощ, який став третім у категорії до 66 кг. Чемпіон світу Володимир Шацьких (до 74 кг) — четвертий.

Футбол

      Дніпропетровський «Дніпро» виставив на трансфер кількох футболістів, серед яких — Радченко, Бідненко, Мелащенко, Костишин. Клуб вирішив також не продовжувати оренду Главіни й Аладашвілі, позичених у київського «Динамо». А першим новачком «Дніпра» став грузин Джаба Канкава, котрий залишив столичний «Арсенал» і підписав з командою Олега Протасова контракт на три роки.

* * *

      Клубний чемпіонат світу (Японія). 1/4 фіналу. «Америка» (Мексика) — «Чонбук» (Корея) — 1:0 (Р. Рохас, 79).

      У півфіналі мексиканці зіграють з іспанською «Барселоною».

* * *

      Останній матч 17-го туру англійської прем'єр-ліги. «Шеффілд юн.» — «Астон Вілла» — 2:2 (Квін, 50; Уеббер, 64 — С. Петров, 2; Барош, 65).

Волейбол

      Кубок ЄКВ. Перший раунд. Перший матч. «Кримсода» (Красноперекопськ) — «Халкбанк» (Анкара, Туреччина) — 2:3.

Санний спорт

      Не надто вдало виступили українки на третьому етапі Кубка світу в канадському Калгарі. За сумою двох спроб Лілія Лудан посіла 10-те місце, а Наталка Якушенко — 18-те. У загальному заліку Лудан займає восьму позицію, а Якушенко — 12-ту.

Спорт інвалідів

      Збірна України з 47 медалями посіла третє командне місце на чемпіонаті світу з плавання, що проходив у Південній Африці. Найбільший внесок до нашої скарбнички зробив сліпий плавець Віктор Смирнов, в активі якого чотири золоті й три срібні нагороди.