Мрія Кличків здійсниться?

13.12.2006
Мрія Кличків здійсниться?

Росіяни хочуть, щоб їхній Олег Маскаєв бився з нашим Кличком у Москві.

      Минулої неділі в московському спортивному комплексі «Олімпійський» Олег Маскаєв відстояв своє звання чемпіона світу в суперважкій категорії за версією WBC. Росіянин за підсумком 12-раундового двобою переміг за очками боксера з Уганди Пітера Охелло. У десятому раунді Маскаєв відправив суперника в нокдаун, але той зумів піднятися й довести поєдинок до фінального гонгу. Усі судді віддали перевагу господареві рингу — 120:107 і двічі 118:109. Тепер в активі «Великого О» 34 перемоги й 5 поразок.

      Трiумф Маскаєва означає, що бій за об'єднання чемпіонських поясів за версіями WBC та IBF стає реальністю. Адже ще напередодні недільного протистояння 37-річний росіянин, який народився у Казахстані, потім переїхав до Мордовії, а тепер мешкає у США, заявляв, що хоче зустрітися на рингу з Володимиром Кличком. Нагадаємо, що й український «супертяж» місяць тому захистив свій титул, тож обидва боксери мають достатньо часу на відновлення й підготовку до наступного поєдинку. До речі, Маскаєв сказав, що завершити двобій з Охелло достроково йому завадила травма руки, а відпочивати він збирається у круїзі по Тихому океану, в який вирушить по поверненнi до Каліфорнії.

      Кличко-молодший на видовищі у Москві присутній не був — розвідку проводив його брат Віталій. Почесний чемпіон світу WBC відзначив, що Охелло добре тримав удар, а сам він уболівав за Олега, бо це збільшувало шанси на проведення зустрічі за об'єднання титулів.

      Учора російські інформаційні агенції з посиланням на маскаєвського менеджера Денніса Раппопорта поспішили розтиражувати чутки, що бій Маскаєв—Кличко відбудеться у Москві. Але промоутерська компанія братів Кличків К2 уже спростувала цей факт, заявивши, що до підписання офіційного контракту ці плітки не мають сенсу. Залишається набратися терпіння й почекати, коли ж імовірний українсько-російський бій за звання найсильнішого у світі стане реальністю.