Джекі Чан зламався

12.12.2006
Джекі Чан зламався

Ой, болить-болить!

      Щоб бути героєм кінострічок і улюбленцем мільйонів шанувальників усього світу, непогано народитися без кісток. Це практично довів відомий гонконгівський актор, режисер і каскадер Джекі Чан, якого нещодавно вкотре шпиталізували з травмою грудної клітки. Інцидент трапився під час зйомок третьої частини фільму «Година пік-3», безпосередньо на знімальному майданчику. 52-річного актора в одній зі сцен вдарили столом із металевими вставками. Все, звісно, мало виглядати ефектно: стіл — розлетітися на друзки, а Чан — надавати запотиличників кривдникам. Однак ефект був зовсім іншим. Актор, пересилюючи біль, ще й намагався завершити зйомки сцени — надягнув спеціальний корсет і продовжив махати руками-ногами. Але продюсери таки наполягли, щоб його оглянули лікарі. Ті констатували переломи декількох ребер і пошкодження внутрішніх органів.

      Як розповів актор, хоча він і намагався не звертати уваги на біль, це було складно. Оскільки удар стільцем припав у те саме місце, куди в березні його вдарив інший каскадер ногою, забувши перед цим змінити взуття на спеціальне — з м'якою підошвою.

      Як відомо, Джекі Чан є одним з небагатьох акторів, який категорично відмовляються під час бойових сцен від послуг дублерів. Якось він навіть зізнався, що «у нього не залишилося жодної частини тіла, яка б не постраждала від десятків трюків». Фактично кожен фільм асоціюється в нього з конкретною травмою (фішкою стрічок за участю Чана є фінальні титри, які демонструються на тлі дублів, що не вдалися, і серед них обов'язково є одна, де актор травмується). Найнебезпечнішу «ваву» він отримав на зйомках «Обладунків бога» (1986 р.) — упавши з дерева, Чан серйозно ушкодив череп. За такі вибрики актора просто відмовляються страхувати всі страхові компанії світу.

      До слова, фільм «Година пік-3», який закарбувався на тілі Джекі Чана черговою травмою, вийде на екрани у другій половині 2007 року.

Михайло ЦВЯХ.