ХОКЕЙНА МОЗАЇКА

11.11.2006

Білорусь

      У перенесеному матчі 17-го туру білоруської екстра-ліги київський «Сокіл» у Мінську програв «Юності» з рахунком 1:4 (1:2, 0:1, 0:1; Бобкін, 10 (більш.) - Кривомаз, 8 (більш.); Волков, 12; Єркович, 30 (більш.), 49 (більш.)).

      Команда Олександра Сеуканда залишається на 10-му, передостанньому місці.

      Наступну зустріч «Сокіл» проведе завтра у Києві проти «Бреста».

НХЛ

      У четвергових матчах регулярного чемпіонату Національної хокейної ліги «українські» команди здобули перемоги. «Торонто» Олексія Понікаровського (20,5 хв., корисн. «+4» (!), 5 кидків) у Бостоні переграло місцевих «Брюїнз» - 6:4. Наш форвард закинув свою сьому шайбу сезону і ще двічі асистував партнерам, за що був названий першою зіркою матчу. У 17 поєдинках сезону Понік набрав уже 15 очок, а його команда вийшла на четверте місце у Східній конференції.

      У Філадельфії «засвітився» досвідчений захисник Олексій Житник (23 хв., «+1», 1 кидок, 2 хв. штрафу). Його команда - «Нью-Йорк айлендерз» - з рахунком 3:1 здолала «Флаєрз». Організатори назвали киянина третьою зіркою матчу.

      А «Кароліна» Антона Бабчука (17 хв., «+1», 1 кидок) на домашньому льоду розгромила «Вашингтон» - 5:0.

      «Харрікенз» наразі посідають восьме місце на Сході, «Айлендерз» - 12-те, а «Тампа-Бей» Руслана Федотенка - сьоме.

      Позавчора новий рекорд встановив «Анахайм». «Могутні качки», розгромивши «Ванкувер» (6:0), здобули 12-ту перемогу у 16 стартових поєдинках. Один матч вони програли в овертаймі, ще три - лише по булітах. Жодній команді в історії НХЛ досі не вдавалося пройти таку турнірну дистанцію без поразок в основний час.

      Чеський голкіпер «Детройта» Домінік Гашек, відстоявши «на нуль» у зустрічі з «Едмонтоном» (3:0), довів кількість своїх «сухих» матчів у НХЛ до 70.

Європа

      У Гельсінкі розпочався другий етап Євротуру за участю чотирьох збірних Старого Світу. Вісім із десяти з останніх розіграшів Кубку «Кар'яла» вигравали господарі турніру - фіни. Цього разу вони стартували з поразки росіянам - 2:3, а чехи у Празі переграли шведів - 5:4.

      Турнірне становище в Євротурі: Росія - 11, Чехія - 5, Швеція, Фінляндія - 4.