Політичні ігрища

07.11.2006
Політичні ігрища

У матчі проти БЮТ лідер соціалістів Василь Цушко був просто як Роналдо. (Фото УНІАН.)

      У вихідні депутати Верховної Ради вирішили продемонструвати своєму народу, що їм властиві й звичайні людські риси, зокрема любов до «гри номер один» — футболу. А заодно народні обранці вирішили й себе побавити — розіграти Кубок Верховної Ради з футзалу. Змагалися на паркеті того самого столичного Палацу спорту, де рідко знаходиться місце власне для самого спорту. Але ж чи то справа депутатів з'ясовувати, чому?

      Міні-футбол дозволив виплеснути емоції на майданчику без, як це водиться в сесійній залі, побиття облич. Тут можна взяти й реванш за політичні невдачі, пишаючись, що хоч у чомусь ти виявився кращим за опонентів. Змагалися чотири з п'яти фракцій, що засідають на вулиці Грушевського: «Регіони», Блок Тимошенко, «Наша Україна», Соцпартія. Комуністи забаву проігнорували з тієї простої причини, що просто не знайшли достатньої кількостi не зовсім старих спортивних чоловіків.

      Жеребкування розвело нинішніх політичних супротивників по півфіналах. В одному з них «Наша Україна» зуміла помститися за поразку на виборах Партії регіонів — 3:2, навіть попри те, що за «донецьких» грав президент Професіональної футбольної ліги Равіль Сафіулін. У другому півфіналі соціалісти на чолі з форвардом «таранного типу» Василем Цушком не залишили каменя на камені від молодих БЮТівців. У тих ніби й фракція велика, і молодих депутатів багато, й Андрій Шевченко за них грав (правда, не той, що з «Челсі», а колишній тележурналіст)... Однак це був не день «тимошенківців».

      У зустрічі за третє місце БЮТівці були биті вже «регіоналами» — 8:0. Так «сині» відплатили за стартовий програш іншим опозиціонерам. Але сила опозиції була доведена у фіналі: «Наша Україна» декласувала соціалістів — 6:0 — і виграла Кубок ВР. Одним із лідерів команди-переможниці був колишній глава «Нафтогазу» Олексій Івченко, який заявив: «Ми сьогодні прийняли рішення, що тільки виграємо, тому й стали чемпіонами». У свою чергу, Василь Волга з команди СПУ констатував: «Наша Україна» у футбол грає. А як у них із політикою виходить — це діло десяте. Зате футбол — во!»

      Що ж, депутати показали, що зі спортом вони принаймні знайомі. Але, якби вони ще щось путнє й зробили для нього, було б іще краще.