Дорога їхня Москва

02.11.2006

      Найдорожчі у світі готелі, якщо розглядати не вартість окремої одиниці, а середній ціновий показник у цілому по місту, виявляється, розташовані не в яких-небудь Арабських Еміратах чи Лас-Вегасах, а в Москві. Як повідомляє британська газета «Дейлі телеграф», саме в російській столиці середня вартість готельного номера є найбільшою на планеті. Скажімо, за період із квітня по червень цього року вона становила 316 доларів за добу і продовжує стрімко зростати.

      Воно, мабуть, і не дивно, якщо пригадати, що Москва стабільно входить до п'ятірки найдорожчих міст у світі. Але що ж робити «простому» туристові, у якого кишені не тріщать від мільйонів доларів, а подивитися Кремль чи Третьяковку хочеться? Очевидно, ночувати на вокзалі. Адже готелів «економ» і навіть середнього класу в білокам'яній катастрофічно бракує, тоді як розкішних, класу «люкс», — хоч греблю гати.

      У ході дослідження, результати якого публікує «Дейлі телеграф», експерти дослідили понад 20 тисяч готелів в усьому світі. Друге місце за дорожнечею посів Нью-Йорк, середня вартість доби проживання в готелях якого аж на 50 «умовних одиниць» дешевша за московську й становить 265 доларів. Третє й четверте місця також посідають американські міста: Бостон (середня вартість готельного номера — 255 доларів) та Чикаго (236). Найдорожчим «готельним» містом Європи стала Венеція, яка замикає першу п'ятірку з 233 доларами за добу.