Амбіції і Путін

02.11.2006
Амбіції і Путін

Модний дім «Рута» підносить «нині правящего» (так написано на футболцi) Володимира Путіна. (Фото Рейтер.)

      «Наш тиждень моди нічим не відрізняється від аналогічних заходів в інших країнах — він пройшов на такому самому високому рівні, як і європейські тижні моди», — похвалився в інтерв'ю сайту «Клео» генеральний директор московського «Фешн уїк» Євген Ящук. Організатори модного дійства у білокам'яній справді дуже високої думки про своє дітище, і хоча у їхніх колег де-небудь у Парижі чи Мілані такі амбіції викликають здоровий сміх, москвичі переконані: прийде час, коли увесь цвіт дизайнерського цеху з'їжджатиметься саме до них, а в бік усіляких францій-італій навіть не дивитимуться.

      Хтозна, як там воно буде «колись», а поки що ж наші північні сусіди пишаються переважно продуктом місцевого виробництва. Із зарубіжних гостей на Тиждень моди сезону весна/літо-2007 до Москви приїхали тільки колекції будинків моди Pucci та Gattinoni. Ну й наша корсетних справ майстриня Діана Дорожкіна, яка з огляду на потужну клієнтуру в Москві бере участь у тамтешніх показах уже не вперше.

      Протягом «модного» тижня, пік якого припав на минулий уїк-енд, у російській столиці продемонстрували свої колекції Маша Цигаль, Наташа Глазкова, модний дім Tasha Strogaya (для тих, кому ця назва видалася знайомою, розшифровуємо: йдеться про одну з ведучих передачі «Зніміть це негайно», яка вирішила, що пора вже їй одягати не лише переляканих домогосподинь і «синіх панчіх», а й моднішу публіку) тощо. Апофеозом, звісно, став показ колекції метра — В'ячеслава Зайцева.

      Що ж саме пропонують носити російські дизайнери модницям наступного теплого сезону? А те саме, що й завжди — в сенсі, усім шанувальникам моди по-московському традиційно рекомендують попорпатися у бабусиній скрині чи на крайній випадок — у маминій комiрчинi. І знайти там сукні з рукавами-ліхтариками, штани з лампасами, скромні за фасоном, але не за довжиною спіднички а ля 60-ті роки минулого сторіччя тощо. Усе це рекомендують прикрашати стрічками, бантами, мереживом тощо.

      «В ажурі» — так назвав свою колекцію модний дім Zaffiro, запропонувавши гламурним дамам убратися в легкі шовкові блузки, багатошарові спідниці, яскраві піджаки та плащі й костюми, рясно оздоблені мереживом і ажурними візерунками.

      Таша Строга переконана — «Мрії збуваються...», тому й назвала так свою вельми феєричну колекцію, яка вразила глядачів розмаїттям яскравих барв — від ядучо-зеленої й полум'яно-червоної до насичено-сірої та небесно-блакитної. Фасони від Таші передбачають рукав-реглан і якомога більше складок.

      Натомість популярна у московських модниць дизайнерка Юлія Синдревич надала перевагу скромним кольорам сіро-коричневої гами, що, втім, анітрохи не завадило їй зробити сексуальну й відверту, іноді аж на межі з вульгарністю колекцію в піратському стилі. Хочете побачити модний прикид від Синдревич — передивіться котрийсь із фільмів про піратів Карибського моря: саме у стилі капітана Джека Сперроу радить одягатися і чоловікам, і жінкам (останнім також рекомендується мати в гардеробі якомога більше ультракоротких шортиків та легких суконь асиметричного крою) московська дизайнерка.

      Закривав Тиждень моди у Москві показ колекції «Лоліта» від одного з улюблених модельєрів «вершків суспільства» Ігоря Чапуріна. Натхненний творами Володимира Набокова, Чапурін продемонстрував красиві і якісні моделі насичених кольорів і вишуканих форм, підтвердивши своє реноме престижного кутюр'є. Однак найбільше публіку, мабуть, вразив усе ж не він, а колекція модного дому «Рута». У версії якого найгучнішим писком моди наступної весни та літа стануть... портрети Володимира Путіна. Прикрасьте таким принтом блузку, сумочку, шарфик або й панчохи — і гайда до Москви. Там вас точно зрозуміють...