«Шосте почуття» підвело

24.10.2006
«Шосте почуття» підвело

Хейлі Осмент.

      До когорти «голлівудських дітей», які, прославившись у надто юному віці, не витримали випробування грошима й популярністю, приєднався 18-річний актор Хейлі Джоел Осмент. Сім років тому, коли на екрани вийшов фільм «Шосте почуття», кіномани були в захваті від доброї гри партнера Брюса Уїлліса - Хейлі грав хлопчика, який бачив потойбіччя. Стрічка зібрала у світовому прокаті 673 мільйони доларів і принесла юній зірці номінацію на «Оскар» за найкращу роль другого плану. А ще - неабиякі гроші, від кількості яких у юного таланта замакітрилося в голові.

      Відтоді в кіно Осмент нічим більше не запам'ятався, зате відзначився у поліцейських звітах. Хлопчина пішов шляхом іншого геніального дитяти - «самого вдома» Макколея Калкіна: пристрастився до алкоголю, наркотиків та інших заборонених «радостей життя». І, зрештою, нарвався: днями суд Лос-Анджелеса засудив Хейлі до трьох років ув'язнення. Щоправда, умовно - на перший раз служителі Феміди вирішили надто сильно хлопця не карати. Однак штраф виписали чималенький, адже актора впіймали одразу на двох серйозних правопорушеннях: сидів за кермом напідпитку, а в машині зберігав марихуану.

      Трапилося це 20 липня у передмісті Лос-Анджелеса: близько першої години ночі Осмент їхав додому на своєму авто Saturn 1995 року випуску і врізався у стовпчик із поштовою скринькою. Машина перекинулася, а хлопця зі зламаним ребром і пошкодженим плечем забрали до лікарні. Як показало з цього приводу розслідування, юнак сів за кермо дуже п'яний, та ще й мав при собі «травичку». Тепер, окрім виплати штрафу, Осментові доведеться пройти 60-годинний курс позбавлення від алкогольної залежності.