«Солоденькі» на зміну «Перченим»

24.10.2006
«Солоденькі» на зміну «Перченим»

Матiа, Хейдi та Кiшi - «Солодкi кралечки».

      Велика Британія славиться своїми дівчачими гуртами. У нас, а особливо на теренах колишнього СНД, звісно, теж не бракує дуетів-тріо-квартетів, до складу яких входять довгоногі й повногруді кралечки. Однак чи чув хтонебудь за межами нашого «близького зарубіжжя» про «ВІА Гру», «Блєстящіх», «Стрє-лок», «Доміно» чи «СМС»? Питання риторичне. Зате навряд чи знайдеться на планеті поп-меломан, якому геть нічого не скажуть назви «Спайс гьорлз», «Бананарама» чи «Шугербейбз». У різні часи ці групи буквально підривали музичний світ: від них шаленіли мільйони прихильників і прихильниць, їхні альбоми розходилися багатомільйонними тиражами, їхні композиції не сходили з перших місць найпрестижніших хіт-парадів.

      З огляду на все це, мабуть, можна беззастережно вважати, що серед жіночих груп усього свiту немає рівних тріо «Шугербейбз» («Солоденькі кралечки»). Адже днями їх офіційно визнано найуспішнішим дівчачим гуртом XXI столiття у Великій Британії.

      Звісно, сторіччя тільки почалося, тому хтозна, що там нас чекає попереду, але в історію музичного шоу-бізнесу «солоденькі» панянки ввійшли вже напевно. Лише за шість років вони зуміли 16 разів опинитися у знаменитому британському хіт-параді «Топ-40», при цьому чотири рази їхні пісні посідали в чарті перше місце - цьому показнику можуть позаздрити навіть Мадонна та Брітні Спірз. До слова, у 2002 році гурт у складі Кіші Б'юкенен, Матіа Буени та Хейді Рендж був визнаний наймолодшою дівчачою групою, чий сингл будь-коли очолював вищезгаданий хіт-парад (ідеться про пісню Freek Like Me з другого альбому «Шугербейбз» - Angels With Dirty Faces). Загалом «Солоденькі кралечки» випустили п'ять альбомів, які розійшлися накладом бiльш як 8 мільйонів екземплярів. І зупинятися на цьому молоді й амбітні співачки не збираються.