ХРОНІКА

06.10.2006
Теніс

      Слідом за Оленою Бондаренко почала творити приємні сенсації її сестра Катерина (119-й номер світового рейтингу). У другому колі турніру WTA в Ташкенті 20-річна киянка змусила зачохлити ракетку другу «сіяну» — росіянку Олену Весніну (52), до речі, уродженку Львова. Для виходу до чвертьфіналу Каті знадобилися три сети — 3:6, 6:4, 6:4.

Футбол

      Позавчора відбувся виконком УЄФА, який прийняв кілька важливих для клубної Європи рішень. Зокрема, визначення країни-господаря чемпіонату Європи 2012 року переноситься з грудня цього року на квітень майбутнього. Тобто Україні й Польщі доведеться почекати ще півроку. Також виконком вирішив провести фінал Ліги чемпіонів 2008 року на московському стадіоні «Лужники», а 2009-го — на римському «Стадіо Олімпіко».

Баскетбол

      У середу двома матчами завершився перший тур чемпіонату України у чоловічій суперлізі. «Політехнік» (Харків) — «Київ» — 79:101 (Арабаджи (27) — Лукас (22)), «Миколаїв» — «Будівельник» — 85:74 (Ревзін (21) — Малиш (16)).

      Перед стартом першості лави «Києва» поповнили Євген Анненков і Григорій Хижняк, котрі вже виступали у столичному клубі раніше, а також серб Мілан Дозет.

Шахи

      Сьома партія матчу в Елісті за звання абсолютного чемпіона світу між Володимиром Крамником і Веселіном Топаловим, в якій білими грав болгарин, завершилася унічию. Таким чином росіянин зберіг перевагу в одне очко — 4:3.

Хокей

      За океаном стартував черговий чемпіонат НХЛ. Результати перших матчів: «Кароліна» — «Баффало» — 2:3 (по бул.; наш Бабчук за господарів не грав), «Колорадо» — «Даллас» — 2:3 (ОТ), «Торонто» — «Оттава» — 1:4. Українець Олексій Понікаровський відіграв 14 з половиною хвилин у складі «Кленових листків» із Торонто, зробив три кидки по воротах суперника й заробив показник корисності «-1».

      Букмекери «Уїльяма Хілла» називають фаворитом нового чемпіонату й Кубка Стенлі саме «Оттаву», якій учора програло «Торонто». Коефіцієнт на загальний успіх «Сенаторз» — 9:1, такий самий, як у «Детройта». Далі з показником 11:1 оцінюються шанси «Нью-Джерсі» й чинного переможця, «Кароліни». «Торонто» — 34:1, у «Тампи-Бей» Руслана Федотенка — 26:1.