РАХУНКОВА ПАЛАТА

06.10.2006

438 мільйонів гривень

направить уряд на погашення дефіциту з виплати пенсій військовослужбовцям у жовтні—листопаді поточного року. Як запевнив перший віце-прем'єр Микола Азаров, змінами в закон про Державний бюджет на 2006 рік уряд планує повністю вирішити проблему пенсійного забезпечення військовослужбовців.

 

40 мільйонів гривень

коштуватиме Севастополю реконструкція Приморського бульвару, яка розпочалася в місті.  Як передає УНІАН, проектом передбачено покласти нове покриття на набережній, зміцнити лінію парапетів, відновити і відреставрувати фасади будівель, озеленити бульвар.

 

165 тисяч гривень

зібрано учасниками благодійного походу «Один день пішки заради життя», організованого відомою косметичною компанією. В благодійній акції взяли участь 400 українських й іноземних учасників: лікарі, 32 жінки, які перехворіли на рак молочної залози, представники Посольства США в Україні, партнери акції. Виручені кошти підуть на купівлю мамографа.

 

7 тисяч 100 сімей

знято в Києві з квартирної черги в результаті її інвентаризації. Йдеться про родини, які або самі купили квартири, або не змогли представити належної документації, медичних довідок, що вони потребують покращення житлових умов. Наразі спецкомісія КМДА перевірила вже 65 відсотків черги. Після повної, 100-відсоткової, її ревізії в черзі має лишитися близько 130 тисяч сімей, прогнозують чиновники.

 

3 647 нелегалів

затримали українські прикордонники за незаконний перетин кордону за 9 місяців цього року. Про це повідомили у відділі з питань взаємодії зi ЗМІ Держприкордонслужби України. Ще 1 982 особи було притягнуто до відповідальності за порушення правил перебування в нашій країні. Майже 13 тисячам потенційних нелегалів було відмовлено у в'їзді в Україну.

 

795 громадян,

яких викрито в насильстві в сім'ях, поставлено на облік міліції в Одеській області з початку року. Всього за насильство в сім'ї перебувають на обліку в органах внутрішніх справ Одеської області понад 3,5 тис. осiб, причому третина з них — жінки.

 

75 років тому

з конвеєра Харківського тракторного заводу зійшов перший в його історії трактор.

      У 1967 році з конвеєра заводу зійшов мільйонний трактор. А за 75 років завод виготовив понад 2,5 мільйона тракторів, які працюють у різних країнах світу.

 

Майже 35 відсотків

українців обрали б для відпочинку Туреччину. Ще 15,4% поїхали б у Єгипет, а 8% — у Грецію.  Такі дані опитування, проведеного на замовлення видання «15 минут». Болгарію обрали б 6,8% наших співвітчизників. Також у число улюблених країн для відпочинку потрапили Італія (5,4%), Іспанія (3,9%), Франція (2,9%) і Канарські острови (1,7%). На 22 шахтах

встановлено особливий цілодобовий держнагляд (його запровадження спричинено аварією на шахті Засядька). Як повідомив Держгірськпромнагляд, з початку введення особливого режиму інспекторським складом у вугільній промисловості було повністю припинено гірничі роботи на 5 шахтах Луганщини і 17 шахтах Донеччини (на 13 з них видобуток наразі відновлено). Також під час проведення особливого режиму було здійснено 630 обстежень, виявлено близько 6 тис. порушень, у тому числі близько 500 — стану провітрювання і пилогазового режиму.

 

На 5,76 гривнi

знизилася у серпні середня заробітна плата в Україні в порівнянні з липнем поточного року (1078 грн. в місяць) і склала 1073 грн. на місяць. При цьому з початку року рівень середньої зарплати підвищився на 208 грн. (864 грн. в січні і 1073 грн. в серпні). Згідно зі звітом Держкомстату, найвищі зарплати залишаються в Києві (1763 грн.), на Донеччині (1237 грн.) і Дніпропетровщині (1166 грн.).

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>