Скромно i з викликом

28.09.2006
Скромно i з викликом

Не дуже простенький купальник — від Белстафф. (Фото РЕЙТЕР.)

      23 вересня модний сезон весна/літо-2007, «відзначившись» у Нью-Йорку та Лондоні, розпочався й у Мілані. Після скандалів навколо хворобливо худих стандартів модельної фігури увага публіки була прикута не лише до вбрання, розробленого відомими дизайнерами, а й до «вішалок», які його демонстрували. Схоже, італійські організатори на формах манекенниць особливо не зациклювалися — у показах брали участь як розкішні красуні зі звабливими округлостями в потрібних місцях, так і дівчата «а ля жертви Бухенвальду». Щоправда, після першого обурення увага глядачів переключалася-таки на одяг — надто вже красиві речі створили модельєри, аби їх не помічати. До речі, окрім таких метрів моди, як Дольче і Габбана, Джанфранко Ферре, Джорджіо Армані, Міуччіа Прада, Гуччі тощо, на міланському Тижні моди представили свої колекції й чимало нових, поки ще мало відомих дизайнерів.

      Стартувало свято моди з показу колекції бікіні й відвертих пляжних суконь. Судячи з усього, чоловікам наступного літа буде на що подивитися: у моді — вельми відкриті наряди з легких, а то й прозорих тканин, міні-спідниці й сукні відповідної довжини тощо. Щоправда, при цьому деякі дизайнери, ніби для контрасту, пропонують жінкам носити строгі класичні костюми й плаття, які, втім, на погляд декого, є навіть більш сексуальними, ніж багато оголеного тіла. Те саме стосується і купальників: якщо в одних колекціях вони представлені тоненькими смужками, які взагалі фактично нічого не прикривають, то в інших навпаки — плавки закриті й скромні, верх також особливою відвертістю не відрізняється.

      Загалом же, якщо хочете наступної весни та літа бути модними, намагайтеся дотримуватися таких часових тенденцій: на пляж одягайтеся в стилі 1980-х, сукні обирайте 60-х (ультракоротенькі) або 50-х (скромні), а брюки краще взагалі замініть шортами або, на крайній випадок, відкладіть до кращих часів усе стретчеве й обтягуюче і придбайте вільні штани з легкої тонкої тканини.