Дербі для «бритів»

15.09.2006
Дербі для «бритів»

Мадридські зірки разом зi своїм французьким новачком Дiарра були биті у Ліоні. (Фото РЕЙТЕР.)

      Найбільшу глядацьку аудиторію у стартовому турі Ліги чемпіонів зібрало протистояння в Манчестері двох команд британського стилю. Як і годиться, родоначальники футболу, в ролі яких виступав місцевий «МЮ», у присутності 66 тисяч уболівальників виграли у «молодших братів» із Шотландії — «Селтіка». Вирішальний м'яч забив мініатюрний норвезький форвард господарів Оле-Гунар Сольск'яер, котрий відзначився у єврокубках вперше за останні три роки. В іншому матчі групи F данський «Копенгаген» — дебютант Ліги чемпіонів — не зумів пробити оборону «Бенфіки», хоча завдав 14 ударів по воротах ліссабонського голкіпера Кіма проти трьох — з боку гостей.

      Московський ЦСКА став єдиним із чотирьох пострадянських клубів, хто в першому турі поповнив очковий багаж. Як і рік тому, росіяни зіграли нульову нічию з володарем Кубка чемпіонів 2004 року — «Порту». Гравцем матчу представники УЄФА назвали голкіпера армійців Ігоря Акінфеєва, який парирував 11 ударів по його воротах. У другій дуелі квартету G лондонський «Арсенал» узяв три очки в Гамбурзі завдяки фантастичному дальньому пострілу Томаша Росіцьки. Цей гол став дебютним для капітана збірної Чехії у формі «канонірів». Щоправда, перемозі гостей посприяло вилучення воротаря «Гамбурга» і пенальті вже на самому початку зустрічі.

      Італійський «Мілан» продемонстрував, що може вигравати не лише за сприяння Андрія Шевченка. Один м'яч у ворота грецького АЕКа на «Сан-Сіро» забив Піппо Індзагі (це вже його 35-й гол у Суперлізі), ще в одному випадку він у своєму стилі «намалював» 11-метровий, а між цими подіями дебютним голом за «Мілан» відзначився 19-річний французький півзахисник Йоанн Гуркуфф.

      У рівному протистоянні в Брюсселі «Андерлехт» логічно зіграв унічию з третьою командою чемпіонату Франції — «Ліллем».

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий турнір. 1-й тур (матчі середи)

Група F

«Манчестер юнайтед» (Англія) — «Селтік» (Шотландія) — 3:2

      Голи: Саа, 30 (пен.), 40; Сольск'яер, 47 — Веннегор оф Хесселінк, 21; Накамура, 43

«Копенгаген» (Данія) — «Бенфіка» (Португалія) — 0:0

Група G

«Порту» (Португалія) — ЦСКА (М, Росія) — 0:0

«Гамбург» (Німеччина) — «Арсенал» (Англія) — 1:2

      Голи: Саного, 90+1 — Жильберто Сильва, 12 (пен.); Росіцьки, 53

      Вилучення: Кірштайн, 10 («Г»)

Група H

«Андерлехт» (Бельгія) — «Лілль» (Франція) — 1:1

      Голи: Парея, 41 — Фаверж, 80

«Мілан» (Італія) — АЕК (Греція) — 3:0

      Голи: Індзагі, 17; Гюркуфф, 41; Кака, 76 (пен.)