РАХУНКОВА ПАЛАТА

15.09.2006

21,1 мільярда гривень

податків зібрали з січня по серпень у Києві. Це на 33,8%, або 5,3 млрд. грн. більше, ніж за відповідний період торік, повідомляє ДПА столиці. До держбюджету України за вісім місяців зібрано 17,1 млрд. грн., що на 28,8% (або на 3,8 млрд. грн..) більше торішніх показників. А до казни столиці мобілізовано 4 млрд. грн.

340 мільйонів гривень на рік

із держбюджету потребує Київ на відновлення національних пам'яток, які перебувають у державному підпорядкуванні, але розташовані на території столиці. Загалом на період до 2010 р. для забезпечення потреб Києво-Печерської лаври щороку необхідно 15 млн. грн., для Софії Київської — 15 млн. грн., для Биківнянських могил та Бабиного Яру — по 3 млн. грн.

Більше мільйона гривень

становила на 1 серпня заборгованість iз зарплати в Україні. Найвища заборгованість у Донецькій області — 276,9 млн. грн., а також на Луганщині — 108,6 млн. грн., Дніпропетровщині — 61,2 млн. грн., у Криму — 51,5 млн. грн. Натомість найнижчі борги в Севастополі — 3,8 млн. грн., у Закарпатській області — 4,6 млн. грн., Чернівецькій — 4,8 млн. грн., Волинській — 7,6 млн. грн. та Івано-Франківській — 8,8 млн. грн.

Понад 42 тисячі боєприпасів

зібрано на території артскладів під Новобогданівкою. Як повідомила прес-служба МНС, станом на 14 вересня осередків відкритого вогню та вибухів на території бази зафіксовано не було. До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучалися 241 особа та 57 одиниць техніки.

До 450 гривень

пропонує Кабмін Верховній Раді підвищити мінімальну зарплату у 2007 році. За словами голови ради підприємців при Кабміні Ксенії Ляпіної, у проекті бюджету на 2007 рік закладене підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2007 року до 400 гривень, з 1 липня — до 420 гривень і з 1 грудня — до 450 гривень.

153 українців

отруїлися грибами з початку року. З них 15 осіб померло, у тому числі одна дитина.

Найбільше отруєнь грибами зареєстровано в Київській області — 39 осіб, Львівській — 21 особа (з них 10 померло), Рівненській — 17 осіб, Дніпропетровській — 8 осіб, Чернігівській — 10 осіб, Донецькій — 6 осіб, Черкаській — 8 осіб, у Києві — 12 осіб (із них четверо людей померли).

99 засуджених

помилував Президент України Віктор Ющенко. Як повідомляє прес-служба глави держави, при цьому задоволено 219 клопотань громадян та народних депутатів України. Серед помилуваних — 26 жінок і 73 чоловіків, із яких — 10 похилого віку, четверо інвалідів, восьмеро багатодітних. Від початку року Ющенко підписав дев'ять подібних указів, якими помилував 768 осіб.

42 години

на тиждень трудяться в середньому українці, а платять їм за це всього тисячу гривень. Тим часом у Німеччині або Італії робочий тиждень менший на чверть години, а заробітна плата — у 10 разів вища. За Трудовим кодексом, робочий час українця не може перевищувати 40 годин на тиждень, а робочий вихідний має компенсуватися іншим днем відпочинку або грошима, повідомляє ICTV.

25 пам'яток архітектури

будуть у Києві художньо підсвічені. Як повідомив начальник Головного управління охорони культурної спадщини Руслан Кухаренко, до цього переліку увійшли ансамблі на вул. Хрещатик, Києво-Печерська лавра, Софія Київська, Церква Різдва на Подолі, Покровський монастир та інші пам'ятки.

1 — 2 відсотки відпочивальникiв

втратив цьогоріч Крим. Представник Президента в автономії Геннадій Москаль вважає курортний сезон-2006 провальним і радить голові кримського профільного міністерства подати у відставку. За даними Головного управління статистики Криму, у сфері торгівлі збитки становили 26,4 млн. грн., 44,4% готелів принесли 5 млн. грн. прибутку, збитково працювали — 55,6% (збитки становили 20,6 млн. грн.). Санаторно-курортні організації в 2006 році спрацювали збитково з мінусовим фінансовим результатом в 25,1 млн. грн.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>