ХРОНІКА

13.09.2006
Футбол

      Напередодні сьогоднішнього старту в Лізі чемпіонів президент київського «Динамо» Ігор Суркіс поскаржився на втрату двох гравців. За його словами, в поєдинку проти «Стяуа» не зможуть допомогти команді Маріс Верпаковскіс, який отримав травму ока й не тренуватиметься десять днів, та Руслан Ротань, котрий зазнав пошкодження в грі за збірну.

      Також Суркіс повідомив, що на гру із бухарестським клубом продаються квитки лише на 50 тисяч місць НСК «Олімпійський» з 80 тисяч можливих.

Волейбол

      Жіноча збірна України не зуміла пробитися до фінальної частини чемпіонату Європи. Після поразки в першому матчі «плей-оф» команді Словаччини в гостях (1:3) наші дівчата поступилися і в другому матчі, що відбувся у Харкові (2:3).

Бокс

      На чемпіонаті Європи серед жінок, що завершився у Варшаві, українки завоювали п'ять медалей. Срібними призерками стали Олександра Козлан з Івано-Франківська (категорія до 66 кг) та Ольга Новикова з Миколаєва (75 кг), а володарями «бронзи» — киянка Саїда Гасанова, одеситка Ірина Комар і ще одна миколаївська спортсменка Людмила Грицай.

Фехтування

      Минулого уїк-енду в Києві відбувся ІХ Міжнародний турнір «Золоті ворота» серед юніорок-шпажисток, який одночасно став першим етапом у розіграші Кубка світу. До України приїхали 48 дівчат віком до 20 років із восьми країн світу. Перші два призові місця посіли росіянки Олена Шашаріна та Яна Звєрєва, а наша співвітчизниця Олександра Фірсова розділила третю сходинку зі шведкою Емою Самуельссон.

Важка атлетика

      На юніорському чемпіонаті Європи з важкої атлетики, який проходив в італійському Палермо, українці завоювали три медалі. Срібними призерами у вагових категоріях до 105 кг та понад 105 кг стали, відповідно, Олексій Торохтій (165 кг + 200 кг) та Ігор Шимечко (186+212). «Бронза» у вазі до 94 кг на рахунку Артема Іванова (156+186).

Хокей

      У Росії відбулися перші два тури чемпіонату суперліги, яку вважають другою за силою лігою світу. В чемпіонаті беруть участь 12 українців - кандидатів до національної збірної. Нападаючі: Касянчук, Цируль («Трактор», Челябінськ), Шахрайчук («Динамо», Москва), Д'яченко («Витязь», Чехов), Міхнов («Ак барс», Казань), Варламов («Сибір», Новосибірськ); захисники: Климентьєв (ХК МВД, Твер), Остроушко («Амур», Хабаровськ), Завальнюк («Сєвєрсталь», Череповець), Разін («Ак барс»); воротарі: Симчук (ХК МВД), В'юхін («Сибір»). Результативністю наразі відзначився капітан збірної України Сергій Климентьєв, який закинув одну шайбу й зробив результативну передачу в матчі проти уфимського «Салавата Юлаєва» («міліціонери» перемогли — 3:2).

Теніс

      Після відкритого чемпіонату США оприлюднено нові рейтинги професійних асоціацій. На верхівці списку WTA — та сама француженка Амелі Моресмо (3610 балів), за нею Жюстін Енен-Арденн із Бельгії (3474), третьою ракеткою світу лишається переможниця «Ю-Ес оупен» Марія Шарапова (у росіянки 3125 пунктів). Далі розташувалися Кім Клійстерс (Бельгія), Світлана Кузнецова, Олена Дементьєва та Надiя Петрова (всі — Росія). Значно покращили свій рейтинг провідні українки: Олена Бондаренко, яка була 59-ю, тепер 51-ша, Юліана Федак — 64-та (була 73-тя), Юлія Бейгельзімер — 88-ма (97-ма). Ольга Савчук опустилася з 93-ї позиції на 101-шу, Вікторія Кутузова залишилася на 102-му місці. Катерина Бондаренко тепер 115-та.

      У чоловіків в АТР свою першість зміцнив швейцарець Роже Федерер, за ним іде Рафаель Надаль (Іспанія), далі — Енді Роддік зі США, який підскочив одразу на сім позицій; росіянин Микола Давиденко (+2), хорват Іван Любічич (-2) та іспанець Томмі Робредо (-1).