Грайся, доню, гирями!

13.09.2006

      Так склалося, що в родині Черепах нежіночим видом спорту захопилася якраз слабка стать. Мешкають вони неподалік спорткомплексу ВАТ «Мотор Січ». Спершу на тренування ходила Любов Черепаха, а коли помітила, що донька вдома час від часу також береться за гирі, почала брати з собою і Віту.

      Нинішній наставник цього тандему, заслужений тренер України Володимир Меньшов каже, що азарту, з яким тренуються мати і донька, можна лише подивуватися. Ефект тренувань трансформувався в ефективну участь запоріжанок у різноманітних турнірах. Настав час здобувати грамоти, кубки і медалі.

      Днями Черепахи повернулися з латвійського Венспілса. В рамках розіграшу Кубка Європи обидві виступили блискуче, завоювавши головні призи у своїх вагових категоріях. Вікторія (до 70 кг) за десять хвилин підняла 16-кілограмову гирю 243 рази і тим самим встановила новий рекорд Європи (цей результат перевищує і світове досягнення, але у гирьовому спорті організатори турнірів фіксують та оновлюють рекорди світу винятково на «своїх», загальнопланетарних чемпіонатах). З Кубком Європи повернулася додому і Любов Черепаха: вона стала рекордсменом у категорії важковаговиків (вагою понад 70 кг), за ті ж десять хвилин піднявши пудову гирю 244 рази.

      Можна прогнозувати, що вже на наступних престижних змаганнях Любов Черепаха змушена буде поступитися роллю сімейного лідера-гирьовика настирній Вікторії.