Так, Хілларі, каже Джанет

12.09.2006
Так, Хілларі, каже Джанет

Джанет Джексон схудла й стала публічно активною.

      Велика річ — жіноча солідарність. У Сполучених Штатах саме на ній базується проект «Хілларі Клінтон — президент». І до цього проекту своєю підтримкою долучаються вже не просто домогосподарки та працівниці офісів, а й зірки шоу-бізнесу. Так, співачка Джанет Джексон, поборовши власну зайву вагу, стала до боротьби за президента-жінку. «Якби Хілларі Клінтон стала президентом — це було б прекрасно. Тоді вона б показала, на що здатна, всім тим, хто не хоче бачити жінок на такій посаді», — сказала поп-зірка в недавньому інтерв'ю.

      При цьому знаменита сестра вже менш знаменитого Майкла Джексона не стала критикувати чинного господаря Білого дому Джорджа Буша, однак підкреслила, що її не влаштовує нинішня ситуація у світі, яка склалася не в останню чергу завдяки агресивній політиці адміністрації США. І таких, як Джанет, багато: за даними соціологічних опитувань, більшість виборців хочуть бачити Хілларі принаймні кандидатом від демократів на президентських виборах 2008 року.

      Що ж до Джанет Джексон і її публічної активності, то стосується вона, звісно, не лише політичних заяв. Ба, варто припустити, що й ці заяви співачка робить передусім для того, щоб привернути увагу громадськості до своєї персони. Адже вже 26 вересня відбудеться реліз нового альбому співачки під назвою «20 Y.O.». Цей диск стане своєрідною присвятою альбому 1986 року «Контрол», який і зробив Джанет Джексон знаменитою.

      Як повідомляє сайт Music.com.ua, під час запису нової збірки Джанет знову об'єднала зусилля з продюсерами Джиммі Джемом і Террі Льюїсом, також у студії до неї приєднався її бойфренд Джермейн Дюпрі. У цьому альбомі Джанет постаралася намалювати музичне відображення того, ким вона є на сьогоднішній день, а також продемонструвати, як через двадцять років втілила в життя «декларацію про незалежність», проголошену в «Контролі».

      «Цей альбом повертає мене туди, де мене не було тривалий час, — у світ ритм-енд-блюзу і танців. У піснях були використані елементи з музики, яка надихала мене 20—25 років тому. Власне, альбом є всім тим, що завжди було частиною мене, але в ньому представлений свіжий погляд на ці речі», — говорить співачка, якій цього року виповнилося 40. Головна пісня нового альбому називатиметься Call on Me — поклич мене.