Все почалося зi ... сміття

02.09.2006
Все почалося зi ... сміття

Кіровоградські «шашличники» відпочиватимуть із комфортом... (Фото автора.)

      У кожній області є місця, де звикли відпочивати як місцеві мешканці, так і гості регіону. Впізнати їх можна по...купах сміття, які залишаються після відпочивальників. Щоб  якось виправити ситуацію, в Кіровоградському управлінні лісового господарства для початку запровадили телефонну «гарячу лінію», за якою можна було телефонувати і повідомляти про засмічений куточок  лісу. Телефонували, прибирали.

      Поміркувавши, що коли поруч зi сміттям люди відпочивали, то не відмовляться і від прибраної території, на цих же місцях організували такі собі зони для пікніків. При цьому в лісовому управлінні вирішили підійти до справи творчо: серед своїх господарств у районах оголосили конкурс на краще місце відпочинку.

      І почалося: альтанки, квітники, дерев'яні хатинки. Мангали і санітарні кімнати. Дитячі меблі й декоративні парканчики. А зважаючи на те, що більшість місць — поряд із дорогами, то слава про них розійшлася за лічені дні. 20 місць відпочинку, створених протягом червня, вiдтодi не пустували. І коли хочуть там провести час господарі-лісівники, то щоб ніхто не зайняв місце раніше, чергують десь iз п’ятої ранку.

      Однією з умов конкурсу стала можливість для відпочинку в таких місцях людей із особливими потребами — інвалідів. Без східців, достатньо широкі альтанки сподобалися і цій категорії відпочивальників.

      І справді, кількість розкиданого сміття значно зменшилась. Хоча і сьогодні чималу його кількість  після невдячних громадян доводиться прибирати тим же лісівникам. До речі, за цю роботу їм ніхто не доплачує. Погодьтеся, що відпочинок в таких гарних місцях чогось вартий. Хоча б прибраного за собою сміття.