ХРОНІКА

02.09.2006
Футбол

      Донецькому «Металургу» сподобалася практика залучення іноземних арбітрів на важливі матчі національної першості. Після нічийного дербі з «Шахтарем» тепер «Металург» і на принциповий матч шостого туру проти київського «Динамо» запросив суддю з-за кордону. Спочатку планувалося, що ним стане австрієць Конрад Плауц, але той отримав виклик з УЄФА на відбіркову зустріч Євро-2008, тож найближчим часом його має замінити інший «варяг».

* * *

      Київське «Динамо» до кінця року взяло в оренду двох колумбійців — 25-річного нападаючого Хосе Морено й 20-річного півзахисника Харрісона Отольваро. Щоправда, виступати за віце-чемпіонів вони зможуть лише у Лізі чемпіонів та першій лізі. Якщо футболісти справлять гарне враження на тренерів киян, «Динамо» матиме першочергове право на підписання з ними контракту.

* * *

      В останній день трансферного вікна в Європі мадридський «Реал» — суперник київського «Динамо» у Лізі чемпіонів — узяв в оренду в лондонського «Арсеналу» нападаючого збірної Іспанії Хосе Антоніо Рейєса. У зворотному напрямку поїхав бразильський нападаючий Баптиста, котрий не вписується у схеми італійського тренера «реалістів» Фабіо Капелло.

Волейбол

      Успішно виступає дівоча юніорська збірна України на чемпіонаті Європи у французькому Меці. На попередньому етапі наші дівчата обіграли команди Голландії (3:1), Росії (3:2), Туреччини та Польщі (по 3:0), а поступилися лише представницям Сербії й Чорногорії (2:3) й посіли друге місце в групі 2. Сьогодні у півфіналі українки зіграють iз переможницею іншої групи — збірною Італії.

Велоспорт

      Шостий етап велогонки «Вуельта» довжиною 177 км знову проходив на рівнинній місцевості. Як і очікувалося, суттєвих змін до загального заліку він не вніс, а переможця визначило прискорення на фініші. Норвежець Тор Хусволд на лічені сантиметри випередив німців Андре Грайпеля й Еріка Цабеля. Українець Володимир Густов завершив гонку 164-м у загальній групі. Інший наш співвітчизник Володимир Дюдя не витримав напруги й знявся з «Вуельти».

      У генеральній класифікації попереду залишилися італієць Ді Лука, словенець Брайкович і казахстанець Кашечкін. Густов не змінив свою 79-ту позицію (+14.59).