Недовго музика грала

02.09.2006
Недовго музика грала

Як Багдатіс не старався, але був змушений здатися досвідченому Агассі. (Фото РЕЙТЕР.)

      Друге коло відкритого чемпіонату США у Нью-Йорку стало тим бар'єром, подолати який не вдалося жодній представниці України в одиночному розряді. У четвер росіянка Динара Сафіна (12-й номер посіву), яка на старті «зняла скальп» із Юлії Бейгельзімер, вибила з розіграшу ще одну нашу співвітчизницю, Юліану Федак — 3:6, 4:6. Лише у першій партії чинила спротив іншій представниці Росії, Ганні Чакветадзе (23) киянка Олена Бондаренко, довела справу навіть до напруженого тай-брейку, але в другій здалася взагалі без бою — 6:7 (6:8), 0:6. Також на тай-брейку, але другий сет, програла словачці Ярмілі Гайдосовій одеситка Вікторія Кутузова — 3:6, 6:7 (5:7).

      Навряд чи наших дівчат утішить той факт, що на цій же стадії припинила боротьбу й колишня перша ракетка світу Мартіна Хінгіс (8-й номер посіву). Швейцарська зірка несподівано поступилася француженці Вірджинії Раззано — 2:6, 4:6.

      Серед сіяних свій поєдинок на радість місцевій публіці програла словацька красуня Даніела Гантухова (17), котра не витримала натиску темношкірої американки Серени Уїльямс — 5:7, 3:6.

      Тепер представниці України продовжать виступи в парному розряді. Перший раунд турніру Олена й Катерина Бондаренко подолали напрочуд легко. Чесько-словацькому дуету Суха/Закопалова сестри віддали лише один гейм — 6:1, 6:0.

      А центральним поєдинком четверга стало протистояння в другому раунді у чоловіків американського ветерана Андре Агассі й молодого кіпріота Маркуса Багдатіса (8). Схоже, що в улюбленця публіки Агассі з'явилася гідна зміна. Тенісисти подарували глядачам не лише цікавий і напружений п'ятисетовий двобій, а й час від часу розважали їх різноманітними трюками. Особливо старався Багдатіс, але, мабуть, витратив на це надто багато сил. У підсумку до третього кола пробився Агассі — 6:4, 6:4, 3:6, 5:7, 7:5.