ХРОНІКА

10.08.2006
Футбол

      Ліга чемпіонів. Третій кваліфікаційний раунд. Перші матчі (результати вівторка): «Аустрія» (Австрія) — «Бенфіка» (Португалія) — 1:1 (Бланшар, 36 — Нуно Гомеш, 15), «Динамо» (Зг, Хорватія) — «Арсенал» (Англія) — 0:3 (Фабрегас, 63, 79; ван Персі, 64).

* * *

      Кубок УЄФА. Другий кваліфікаційний раунд. Перші матчі (результати вівторка): «Омонія» (Кіпр) — «Літекс» (Болгарія) — 0:0, ОФК (Сербія і Чорногорія) — «Осер» (Франція) — 1:0 (Ракич, 30).

* * *

      Рішенням керівництва луганської «Зорі» відправлено у відставку головного тренера команди Юрія Коваля. Причина — незадовільний старт дебютантів вищої ліги. У трьох турах луганчани набрали лише одне очко. Виконуючим обов'язки «коуча» поки що став Юрій Малигін, який раніше працював із командою дублерів.

* * *

      Донецький «Шахтар» домагатиметься виплати компенсації за своїх гравців — захисника Дмитра Чигринського і воротаря Богдана Шуста, які були травмовані під час виступів за національну й молодіжну збірну України. Про це, як повідомляє прес-служба гірників, заявив головний тренер Мірча Луческу. За його словами, у Федерації футболу України визнали, що «футболісти дістали ушкодження під час ігор за національну збірну», «і те, як їх лікували, було неправильним». «Тому ми втратили ключових гравців ще до початку чемпіонату України і стартових матчів Ліги чемпіонів», — каже Луческу.

      При цьому напередодні спільна комісія з представників ФФУ, збірної України та лікарів «Шахтаря» дійшла висновку, що пошкодження Шуста і Чигринського під синьо-жовтим прапором є звичайними для тренувального та ігрового процесу й не можуть спричинити якихось штрафів. Однак румунський наставник донеччан наполягає: «збірна має нести певну частку відповідальності за подібні випадки».

* * *

      Ернан Креспо виявився зайвим нападником у лондонському «Челсі» і знову повернувся в італійський футбол. Тепер він гратиме в «Інтері», де вже виступав у сезоні — 2002/03. Нагадаємо, що у 2004-05 роках аргентинець відіграв рік за інший міланський клуб — «Мілан», звідки повернувся в Лондон.

Теніс

      Юлія Бейгельзімер вийшла до другого кола на турнірі серії WTA з призовим фондом 145 тис. доларів, що триває у Стокгольмі. У стартовій зустрічі донеччанка здолала опір німкені Мартіни Мюллер — 6:3, 6:4.

      Натомість у змаганні пар два дуети за участі українок припинили боротьбу вже в першому раунді: Даніліду/Вьо (Греція/Німеччина) — Бейгельзімер/Бичкова (Україна/Росія) — 6:4, 6:1; Коен-Алоро/Сфар (Франція/Туніс) — Федак/Якимова (Україна/Білорусь) — 6:3, 6:4.

Баскетбол

      У Словаччині на чемпіонаті Європи серед юніорок (віком до 16 років) українські дівчата почали виступи у чвертьфінальному груповому раунді з поразки баскетболісткам Чехії — 61:71 (Малашенко — 23 очки). В іншому матчі групи F польки обіграли литовок.