Бікіні з сигналом тривоги

29.07.2006
Бікіні з сигналом тривоги

      Канадська фірма Solestorm наступного місяця поставить на ринок нову модель бікіні, яка обладнана лічильником ультрафіолетового випромінювання і сигналом тривоги повідомлятиме власниці купальника, що їй потрібно негайно ховатися в тінь. Усі ми знаємо, що надмірне «підсмажування» на сонці може спричинити рак шкіри, але як дізнатися, де та міра? «Тому наша фірма вирішила вийти на ринок iз купальним костюмом, який безпечний для осіб, що його носять», — заявила речниця компанії Емілі Гарасса.

      На бікіні міститься як лічильник отриманого ультрафіолетового випромінювання з міні-екраном, так і сигналізація про перевищення отриманої дози. Хоча новий купальник коштує 190 доларів, але фірма вже отримала попередні замовлення на великі партії цієї новинки, передусім з Австралії та Південно-Африканської Республіки, де відсотки захворювання на рак шкіри серед любителів поніжитися під сонечком особливо високі.

      Бікіні — жіночий купальний костюм iз двох частин — цього року святкує своє 60-річчя. І весь цей час він нерозривно пов'язаний із радіацією, як сонячною, так і ядерною, оскільки свою назву костюм отримав від атолу Бікіні, на якому США проводили свої перші ядерні випробування.