Лизніть Супердівчину

22.07.2006
Лизніть Супердівчину

      Американська пошта вперше у своїй історії випустила серію з 20 марок із зображеннями 10 популярних супергероїв коміксів та фільмів. Як повідомляє Бі-Бі-Сі, на 10 марках зображені власне супергерої, а на решті — обкладинки книг-коміксів про них. До десятки кращих американських героїв коміксів, які з'явилися на поштових марках номіналом 39 центів, були відібрані: Супермен, Бетмен, Флеш, Диво-Жінка, Супердівчина, Зелений Ліхтар, Зелена Стріла, Людина-Яструб та Аквамен. Також віддруковано відповідні поштові картки із зображеннями цих героїв, кожна вартістю 24 центи.

      Випуск серії приурочено до відкриття великої вистави коміксів у Сан-Дієго, штат Каліфорнія, де, власне, її і презентував позавчора президент асоціації видавців коміксів Пол Левіц. Після цього відбулася наукова конференція про значення та вплив супергероїв коміксів на історичну й культурну спадщину США. Серія марок надійшла у продаж на всій території Штатів наступного дня, 21 липня.

      Як ви помітили, під час випуску першої серії були обійдені увагою такі популярні герої коміксів, як Людина-Павук чи Жінка-Кіт. Та шанувальникам коміксів не варто розчаровуватися, бо американська поштова служба повідомила, що наступна серія марок з іншими героями коміксів з'явиться наступного року.