ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

22.07.2006
Висновки

      У четвер ФІФА винесла свій вердикт стосовно сутички у фінальному матчі чемпіонату світу між півзахисником збірної Франції Зінедіном Зіданом і оборонцем збірної Італії Марко Матерацці. Зізу за удар суперника головою змушений буде заплатити штраф розміром 7500 швейцарських франків і пропустити три матчі за національну команду. Але оскільки він уже завершив кар'єру у збірній, це покарання виглядає умовним. Крім того, Зідан має відпрацювати три дні на ФІФА, а саме — брати участь у її соціальних програмах. Італієць за провокацію отримав штраф 5000 франків і двоматчеву дискваліфікацію на рівні збірних.

Трансферна політика

      Ще одним новачком київського «Динамо» став грузинський захисник Давід Імедашвілі, котрий підписав із віце-чемпіонами України контракт на п'ять років. Колишній гравець команди «ВІТ-Джорджія» діє переважно на місці лівого оборонця, але може зайняти позицію і в центрі захисту або півзахисту.

* * *

      Гравці «Ювентуса» Фабіо Каннаваро й Емерсон перейшли в мадридський «Реал». У середу, за повідомленням агенції «Рейтер», клуби владнали останні деталі переходів. Ідеться про те, що «Юве», який найближчим часом гратиме в серії Б і буде позбавлений єврокубків, уторгував за бразильця й капітана збірної Італії 20 млн. євро.

«Моджігейт»

      Скандал стосовно махінацій в італійській серії А може бути продовжений. Слідчі у справі «Моджігейту» отримали свідчення стосовно участі в договірних матчах ще двох команд вищого дивізіону. Їхні назви наразі не повідомляють, але після передання документів до суду вони стануть відомі.

Спонсорство

      За повідомленням газети «Спорт-Експрес в Україні», рятівником «Кривбасу» від пониження в класі став «Приватбанк». Саме він надав Атестаційній комісії ФФУ необхідну гарантію розміром 3,5 мільйона доларів для перебування криворіжців у вищій лізі.

* * *

      Новим генеральним спонсором донецького «Шахтаря» терміном на один рік стала компанія «Систем кепітел менеджмент». Цікаво, що власником обох структур — і ФК «Шахтар», і «СКМ» — є Рінат Ахметов, котрий, виходить, спонсорує сам себе.