Кайлі Міноуг: Я перемогла рак, і ви теж можете це зробити

21.07.2006
Кайлі Міноуг: Я перемогла рак, і ви теж можете це зробити

      «Ефект Кайлі» — так лікарі назвали відродження у мільйонів жінок, хворих на рак молочної залози, бажання боротися зі своєю хворобою. Саме вона, Кайлі Міноуг — світова поп-зірка і секс-символ, уже тим, що потрапила в таку саму халепу, як і «звичайні» жертви злоякісних пухлин, підштовхнула своїх подруг по нещастю до рішучих дій.

      Через місяць після того, як їй поставили страшний діагноз, Кайлі сказала: «Можливо, моя хвороба була потрібна для того, аби дати надію іншим жінкам, які зіштовхнулися з цим лихом і розпачливо опустили руки. І для того, щоб попередити всіх інших: обов'язково раз на півроку перевіряйтеся у лікаря. Адже що раніше виявлено рак, то більше шансів побороти його раз і назавжди!». Після цього медики констатували наплив пацієнток, які раніше нехтували профілактичними медоглядами. Завдяки Кайлі багатьом жінкам справді вдалося «впіймати» ракову пухлину ще на тій стадії, коли її можна вилікувати. І те, що Міноуг не здалася й поборола свою біду, допомогло їм також не впасти у відчай.

      Самій співачці поставили діагноз у травні 2005 року. У Кайлі виявилася перша стадія, й операцію зробили вже через день після того, як зірка довідалася про хворобу. І хоча післяопераційне лікування було болючим і виснажливим (було таке, що Міноуг важила лише 38 кг), тепер австралійську знаменитість можна назвати повністю здоровою. Вона потроху повертається до репетицій і нормального життя.

      А про те, як це — почути вирок із вуст лікаря, усвідомити, що в тебе рак, проходити хіміотерапію, спостерігати, як повністю випадає твоє розкішне волосся, — Кайлі Міноуг розповіла у своєму першому «післяраковому» інтерв'ю британському телеканалу Sky One. Ця розмова з'явилася в ефірі 16 липня, її можна переглянути в інтернеті за адресою: www.skyone.co.uk/showbiz/kylie. Зірка була дуже щирою, відчутно хвилювалася; нерідко на її очах блищали сльози.

 

«Така хвороба — це інтимна, тільки твоя власна подорож»

      «Коли лікар сказав, що у мене рак грудей, я... я просто мовчала, — згадує Кайлі. — Знаєте, це було так, ніби десь поряд упала бомба».

      На щастя, поруч зі співачкою в ту важку мить були батьки, які допомогли їй взяти себе в руки. Однак шок від цієї новини, як зізнається Кайлі, не минув і досі: «Я дотепер перебуваю в шоковому стані, і мені важко не тільки розповісти, що я відчувала тоді, а навіть відновити ланцюжок подальших подій. Така хвороба — це така інтимна, тільки твоя власна подорож. Хоча, звісно, дуже потрібна підтримка дорогих тобі людей. Але іноді я справді не знала, чого хочу: щоб мої рідні були поряд чи навпаки — закритися у своїй кімнаті й нікого-нікого не бачити, мати бодай 20 хвилин, аби побути повністю на самоті. Мабуть, у деякі моменти зі мною було дуже важко. Бідолашні мої батьки...»

      На цих словах Кайлі замовкає й тамує сльози, які ось-ось викотяться з очей. Вона дуже вдячна мамі, татові, молодшій сестрі Данні і, звісно, своєму коханому, французькому акторові Олів'є Мартінесу. До речі, саме завдяки йому співачка вирішила на період післяопераційного лікування переїхати до Парижа, хоча батьків це рішення спершу засмутило. Але Кайлі вдалося їх переконати, що так буде краще: «Спасибі моїй мамі — вона поїхала зі мною. Я розумію, яким важким випробуванням для неї стала моя хвороба, але вона трималася дуже мужньо й так мене підтримувала... Це мені було надзвичайно потрібно, бо я знову почувалася, як маленька, безпомічна дитина».

«Інше життя» — це коли не можеш підвестися з ліжка і бачиш свій оголений скальп

      38-річна співачка розповіла, що під час проходження хіміотерапії відчувала себе в'язнем за гратами: «Після того як я дізналася [діагноз], у мене був лише один день на те, щоб усе осмислити. Останній день «передишки» перед лікуванням... Ми з братом і Олів'є пішли до моря, так гарно погуляли. А наступного дня повідомили всім про мою хворобу — і все. Почалося інше життя. Під час якого я була повністю викинута з «нормального» світу».

      «Бували дні, коли я почувалася так погано, що не могла навіть піднятися з ліжка. Іншим разом неймовірним подвигом було таки встати й дійти до магазину на розі вулиці, але я це робила. Дошкандибаю до кафе — і назад», — згадує Кайлі.

      Ще одним випробуванням була втрата волосся. «Спершу, коли воно почало випадати, я коротко підстриглася — тільки трішечки довше, ніж зараз (смикає себе за коротку чуприну, яка вже відросла після хіміотерапії). А потім... а потім дивлюся у дзеркало й бачу свій оголений скальп».

      Однак, пригадує співачка, цей момент усе-таки був не найважчим. Можливо, знову ж таки завдяки підтримці близьких і насамперед Олів'є, який дивився на кохану з таким обожнюванням, що вона навіть лисою відчувала себе найпрекраснішою жінкою у світі. І зізнається, що вже було почала звикати до своєї незвичної зовнішності. «Зате коли волосся знову почало відростати, я не могла повірити власним очам, — сміється Кайлі. — Постійно проводила рукою по голові, а там — яке щастя! — справді такий пушок маленький з'являється. Тепер я крихітними кроками знову повертаюся до нормального життя. А всім жінкам, які опинилися віч-на-віч із такою страшною хворобою, як рак, хочу сказати: будьте мужніми. Знайте, ви зможете через це пройти. Ви СПРАВДІ ЗМОЖЕТЕ».

Showgirl: антракт тривалістю в рік закінчується

      Наразі Кайлі Міноуг усе ще приймає необхідні для повної ремісії ліки (до речі, протягом усієї своєї суперуспішної кар'єри поп-зірка жертвувала чималі кошти організаціям з боротьби з раком молочної залози), але до листопада планує повністю відновити сили. Адже саме на 11 листопада призначений перший концерт відновленого туру Showgirl, який Кайлі була змушена перервати у 2005-му, довідавшись про свою хворобу.

      Між іншим, квитки, розкуплені шанувальниками співачки ще рік тому залишаються чинними. А от нові придбати буде дуже складно: хоча після зупинки туру глядачам обіцяли повернути гроші, до кас було здано тільки близько п'яти відсотків квитків, і тільки така кількість тепер надійде у вільний продаж.

      А на сцену наша героїня вже повернулася — 10 червня разом із сестричкою Данні, у якої саме був день народження, перед аудиторією лондонського клубу G-A-Y проспівала куплет із хіта Міноуг-молодшої Jump To The Beat. Публіка, побачивши й почувши свою улюбленицю, просто шаленіла й довго скандувала ім'я Кайлі, чим неймовірно розчулила співачку.

«Жінка року» виходить заміж

        Нещодавно журнал «Гламур» назвав Кайлі Міноуг «Жінкою року». Вона дедалі частіше виходить у світ, з'являється на урочистих прийомах і, попри слабкість та синці під очима, просто випромінює оптимізм.

       А ще Кайлі, можливо, скоро вийде заміж. Але про це — нікому ні слова. Під час хвороби Кайлі Олів'є на всі сто відсотків довів їй своє кохання, тож горда красуня після третьої пропозиції Мартінеса зрештою зламалася й таки дала згоду на шлюб. Але наразі вона все ж просить поки зачекати й не поспішати їх «одружувати». Мовляв, дати весілля ще однак призначено...

       Але що там дата, коли у них є любов, взаємопідтримка й бажання піклуватися одне про одного. Щастя тобі, Кайлі!

  • Огидні і прекрасні

    У Нью–Йорку відбулася одна з найулюбленіших подій шоу–бізнесової тусовки — церемонія вручення премії MTV Video Music Awards, заснованої найпопулярнішим музичним телеканалом у світі. Уперше подію такого масштабу організували в Брукліні, і незважаючи на «непрестижний» статус цього району, дійство було справді вражаючим. >>

  • Ольга Куриленко: Мені ніколи не спадало на думку зірватися

    Цілком можливо, що за кілька років світ перестане асоціювати Ольгу Куриленко винятково з дівчиною Бонда: сьогодні вона задіяна у кількох проектах всесвітньо відомих режисерів, що дає їй надію вийти за рамки образу статичної красуні. Сміливо припускаю, що у майбутній біографії актриси буде глава, в якій описуватиметься, що змінити амплуа їй дозволила робота у фільмі дебютантки Міхаль Боганім «Земля забуття» (картина виходить на екрани кінотеатрів України 26 квітня): Ольга грає молоду жінку, яка не може забути про трагедію, що сталася в її житті під час вибуху на ЧАЕС. Актриса сама вийшла на проект маловідомої режисерки. «Від когось Ольга довідалася, що існує сценарій фільму про Чорнобиль, і зацікавилася ним, — розповідала в інтерв’ю «УМ» Міхаль. — Оскільки я знімала до цього документальне кіно, то мені не йшлося про те, щоб залучити до роботи над фільмом відомих акторів. Але коли зустрілася з Ольгою і поговорила з нею, то зрозуміла, що вона підходить на цю роль».

    Незважаючи на те, що українка працює з такими великими, як Деніел Крейг, Терренс Малік, Том Круз, їй вдається залишатися «земною». «Особливі прикмети» цієї знаменитості: скромність, виваженість, працьовитість. Хоча, можливо, у майбутньому ми дізнаємося про недитячі інтриги, завдяки яким, а не лише екзотичній красі, Куриленко пробиралася на вершини Голлівуду, проте в інтерв’ю «УМ» Оля постала саме такою. За її словами, вона не по­требує «зіркової свити»: у неї немає менеджера, асистента, водія, публіциста. «Свою кінокар’єру я будую сама. Для простої поради мені достатньо мого асистента», — стверджує Куриленко. >>

  • Ковток води

    Лікарі, які робили розтин тіла співачки Уїтні Х’юстон, виявили в її легенях воду. Така остання новина із закулісся раптової смерті американської зірки поп– та соулмузики. >>

  • Хай живе королева!

    Цьогорічна, 58–ма, церемонія вручення найвищих американських музичних нагород «Греммі», яка відбулася в Лос–Анджелесі у ніч із неділі на понеділок за київським часом, пройшла під знаком жалоби. Напередодні у своєму готельному номері була знайдена мертвою славетна співачка Уїтні Х’юстон, яка мала виступити на цій церемонії, тож вечір фактично перетворився на вшанування її пам’яті. Спершу організатори навіть думали взагалі скасувати захід, але родина Х’юстон попросила цього не робити. Проте в програму церемонії було внесено зміни. >>

  • Король переміг Цукерберга

    Цьогорічна, 83–тя, церемонія нагородження премією Американської кіноакадемії виявилася чи не найбільш передбачуваною з початку сторіччя. В усіх головних номінаціях «Оскар» отримали фаворити, та й решта переможців критиків не здивували. >>

  • Німецька ПОПелюшка

    Змагання, в тому числі й музичні, привабливі несподіванками. Цьогорічне «Євробачення» подарувало дуже симпатичний «сюрприз»: перемогу звичайної німецької дівчини, вчорашньої школярки, яка, не маючи змоги похвалитися вокальними даними чи особливим музичним талантом, підкорила Європу своєю щирістю і простотою. Німеччина стоїть на вухах і носить Лєну Майєр–Ландрут на руках, продюсер на хвилі цієї ейфорії пропонує відправити її на «Євробачення» й наступного року, а сама тріумфаторка зітхає: мовляв, усе це приємно, але коли ж їй тепер навчатися? >>