НОВИНИ «СОЦІАЛКИ»

01.07.2006
Стипендії для обдарованих

      Відтепер стипендії Президента України переможцям всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів і Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів — членів Малої академії наук виплачуватимуться в розмірі 397 гривень. Як повідомляє УНІАН, визначена кількість таких стипендій — 270 на рік.

Киянам-немовлятам – Пам'ятний знак

      Київський міський голова Леонід Черновецький підтримав пропозицію депутата Київради Ольги Богомолець, яка запропонувала виготовити для кожного новонародженого маленького громадянина столиці пам'ятний знак. Як повідомляє УНІАН, мер доручив відповідним службам затвердити зразок Пам'ятного Знака.

Виплата всиновителям

      Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту запропонувало  запровадити відповідні виплати державної допомоги сім'ям, які усиновили дитину.  Зокрема, виплати одноразової допомоги, яка виплачується при народженні дитини, фінансової допомоги сім'ям громадян України, в разі всиновлення дитини, незалежно від віку дитини. Також запропоновано надавати одному з батьків оплачувану тримісячну відпустку з догляду за дитиною з моменту винесення судом рішення про всиновлення дитини, незалежно від її віку. Окрім цього, повідомляє УНІАН, пропонується зберегти за усиновленими дітьми державні пільги та гарантії щодо їх медичного обслуговування, навчання відповідно до пільг та гарантій, якими користуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Киянам-інвалідам куплять протези

      Влада Києва виділила 3 мільйони 730 тисяч гривень на закупівлю ендопротезів суглобів та комплектів інструментів для ендопротезування. Як повідомляє УНІАН, ці кошти буде перераховано на рахунок Київської міської клінічної лікарні  №12, яка здійснюватиме закупівлі протезів та інструментів на тендерній основі.

Пенсії суддів та військових

      Кабінет Міністрів України планує передати право виплати пенсій військовослужбовцям та суддям у відставці Пенсійному фонду. Текст розпорядження розміщений на Урядовому порталі. Документом, зокрема, доручено Мінпраці разом Мінфіном, Міноборони, МВС, СБУ, МiнНС, Державною податковою адміністрацією, Державним департаментом з питань виконання покарань, Державною судовою адміністрацією та Пенсійним фондом України підготувати до 1 липня 2006 року та подати на розгляд уряду проект закону щодо здійснення з 1 січня 2007 р. нарахування та виплати пенсій військовослужбовцям, особам начальницького і рядового складу, щомісячного довічного грошового утримання суддям у відставці органами Пенсійного фонду України, а також щодо сплати внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу.

Стипендії спортсменам-інвалідам

      Талановитим перспективним спортсменам-інвалідам пропонують призначити стипендії Президента України. Пропозицію подав на розгляд Український центр із фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» за погодженням з Національним комітетом спорту інвалідів України. Вже затверджено список із 23 кандидатів на призначення зазначених стипендій, повідомляє прес-служба Мінсім'ї. Остаточне рішення має узгодити уряд.