Роздача з-під слонів

01.07.2006

      Один мій знайомий, нахвалюючи свої успіхи на поприщі торгівлі, якось сказав: «У мене це так добре виходить, що я навіть лайно можу продати». А он у Великiй Британії зовсім не треба було прикладати зусиль, щоб продати такий делікатний «товар». Більше того, за нього ще й торгувалися на аукціоні, й не хто небудь, а перші люди в державі.

      Організатором незвичайних торгів є лорд Робін Рассел, покровитель благодійного фонду «Слоняча родина». Ця доброчинна організація займається відновленням в Азії популяції індійських слонів, яка за останні 25 років скоротилася на 66 відсотків. А поповнюють засіки благодійного фонду, зокрема, й за рахунок спеціальних аукціонів. На черговому світському рауті в рятувальниках слонів були помічені принц Чарльз, його дружина Камілла та її  брат Марк Шенд, який є опікуном благодійної організації «Слоняча родина», а також модель Кейт Мосс, оскароносна актриса Анджеліка Х'юстон, актор Річард Грант. Очікували на вечірці і багатого «металіста» Лакшмі Міттала, одначе той з якихось причин не зміг фінансово підтримати тварин своєї батьківщини.

      Після фуршету з індійських страв гості взяли участь в аукціоні, на якому головним лотом було представлено... шмат слонячих екскрементів із відбитком шин трактора. Цей «суперприз» надав організатор вечірки і палкий шанувальник слонів Робін Рассел, який утримує в своєму маєтку трьох таких велетнів. Хто викупив цей лот, не повідомляється, але організатори свята вторгували загалом на аукціоні до 10 тисяч фунтів стерлінгів.