ХРОНІКА

01.07.2006
Легка атлетика

      Жіноча збірна України посіла третю сходинку на Кубку Європи в іспанській Малазі. Як повідомляє сайт «Чемпіон», золоту нагороду до скарбнички нашої команди поклала Ольга Саладуха, яка показала найкращий результат у потрійному стрибку. Бронзові медалі дісталися Ірині Секачовій у метанні молота, Тетяні Терещук у бігу на 400 м із бар'єрами, Наталі Тобіас на 1 500-метрівці та її тезці Беркут на дистанції 5 000 м; ще одну «бронзу» українки здобули в естафеті 4 по 100 м.

      Чоловіча команда України на цих змаганнях посіла п'яте місце. Іван Гешко виграв забіг на 1 500 м, а потім був другим на дистанції 800 м. Сергію Лебедю дісталася нагорода найвищого гатунку в бігу на 5 000 м.

Хокей

      Арбітражний спортивний суд у Лозанні анулював дворічну дискваліфікацію захисника могильовського «Химволокна» і збірної України Олександра Побєдоносцева, в організмі якого під час чемпіонату світу-2005 було знайдено сліди забороненого препарату нандролону. Як повідомляє білоруська газета «Прессбол», у наступному сезоні 25-річний хокеїст зможе відновити виступи в усіх змаганнях, що проводяться під егідою Міжнародної федерації хокею. Нагадаємо, що Побєдоносцев послідовно стверджував свою невинуватість у цьому допінговому скандалі, дійшов з апеляціями до Лозанни й, зрештою, довів свою рацію. «Украй важливим моментом на судовому процесі стала присутність свідка з мого боку — лікаря, який робив ін'єкцію. Відбулося це невдовзі після важкого зіткнення з суперником в одному з матчів чемпіонату Білорусі. Мене доставили в могильовську лікарню, де піддали процедурам, традиційним для таких випадків. Тобто вчинили як із рядовим пацієнтом. Ужиті заходи мені допомогли. Я видужав і забув про це. Доктор, природно, навіть не задумався, що використовував для уколу недозволений Всесвітньою антидопінговою агенцією препарат. Адже він не спортивний лікар. Суду дуже важливо було впевнитися, що так насправді й було. Ми з честю витримали перехресний допит суддів та представників ІІХФ», — розповів український хокеїст.

Теніс

      Учора на Уїмблдонському турнірі догравали матчі другого кола. «Сіяні» вилітати не поспішають. Поки що найсильнішою спортсменкою, яка припинила боротьбу, є швейцарка Патті Шнідер: восьма ракетка турніру поступилася Северін Бремон (Франція) – 6:4, 1:6, 4:6. Вилетіли з розіграшу також кривдниця нашої Юліани Федак ізраїльтянка Шахар Пеер (№20 у «посіві», програла в двох партіях Пен Шуай із Китаю) та Тетяна Головін (Франція, 29), яку здолала австралійка Ніколь Пратт. У чоловіків найгучнішим наразі є виграш Іраклія Лабадзе з Грузії в Гастона Гаудіо (Аргентина, 16) — 6:4, 6:2, 6:3.

      Ось деякі інші цікаві результати другого кола: Амелі Моресмо (Франція, 1) — Саманта Стосур (Австралія) — 6:4, 6:2, Венус Уїльямс (США, 6) — Ліза Реймонд (США) — 6:7 (4:7), 7:5, 6:2, Марія Шарапова (Росія, 4) — Ешлі Харкльроад (США) — 6:2, 6:2, Олена Дементьєва (Росія, 7) — Меган Шонессі (США) — 5:7, 6:3, 7:5, Дінара Сафіна (Росія, 14) — Машона Вашингтон (США) — 4:6, 6:4, 6:1; Томас Бердих (Чехія, 13) — Фабріс Санторо (Франція) — 6:4, 6:7 (6:8), 2:6, 7:6 (7:5), 6:4, Рафаель Надаль (Іспанія, 2) — Роберт Кендрік (США) — 6:7 (4:7), 3:6, 7:6 (7:2), 7:5, 6:4, Енді Роддік (США, 3) — Флоріан Майєр (Германія) — 6:4, 6:1, 6:2.

Бокс

      43-річний колишній абсолютний чемпіон світу у суперважкій вазі Евандер Холіфілд повертається на ринг. 19 серпня в Далласі він вийде на ринг проти маловідомого співвітчизника Джеремі Бейтса. Нагадаємо, що останній раз Холіфілд бився на професійному рингу в листопаді 2004 року, коли за рішенням суддів поступився Ларрі Дональду.