Трагічний крос

30.06.2006

      Сьогодні, 30 червня, Володі N виповниться 10 років. Певно ж, він очікував на це свято. Але проведе його в реанімації шосткинської лікарні. У хлопчика перелом гомілки, струс, численні забої. Медики сподіваються на краще, але навряд чи швидко мине ще одна Володина травма — психологічна. Адже на його очах загинули друзі.

      ...Той ранок у таборі для групи юних спортсменів шосткинської ДЮСШ був звичним: зарядка, сніданок, традиційний крос. Вихованці секції ковзанярського спорту звикли до подібних зборів. Ось і цього разу група з 14 дітей 10—15 років під опікою чотирьох тренерів виїхала у зону відпочинку на березі Десни.

      Коли вийшли на крос, тренерів із ними не було. Мабуть, вирішили: чого остерігатися? На асфальтованій лісовій дорозі рідко з'являються авта. Та й дорога майже чотири метри завширшки — є де розминутися.

      Утім якби й старші були поруч, хтозна, чи це врятувало б ситуацію. Тож п'ятеро дітей, які дещо відстали від інших, почули машину, що їх наздоганяла. Вони спинилися, побачили, як засигналила фара лівого повороту, і зійшли на узбіччя. Але водій різко подав управо, з'їхав на траву і просто-таки таранив дітей.

      «Не побачити, що вчинено наїзд, — говорить начальник відділення профілактики відділу ДАІ в Сумській області Вікторія Писаренко, — було просто не можливо. У машини деформувався бампер, розбилося лобове скло. До речі, за кілька метрів машина таки спинилася. Її пасажири витрусили осколки і рушили далі, завернувши до лісу. Згодом авто забуксувало в піску і його покинули...»

      Ця компанія з чотирьох шосткінців вирушила під село Пирогівку порибалити. З собою — аби не мало — взяли майже п'ять  літрів горілки. До ранку так от «рибалили», а наступного дня вирішили, що треба додати ще. Господар машини лишився на березі, троє сіли їхати за «пальним». 30-річний чоловік, який мостився за кермо, не мав ні посвідчення, ні дозволу на керування автомобілем. Та, зрештою, в його стані не можна було вести машину навіть при наявності ідеальних документів. Близько 13-ї години «Жигулі» наздогнали дітей.

      13-річна дівчинка померла відразу від відкритої черепно-мозкової травми. 15-річну не довезли до лікарні. Володя потрапив до реанімації. Ще двоє дітей, попри струс та травми, — у більш-менш нормальному стані.

      Винуватців трагедії знайдено. Порушено кримінальну справу, ведеться слідство. І, певно, найбільше покарання не буде завеликим для дорослих деградантів за зіпсований день народження 10-річного хлопчика й за те, що дві дівчинки уже ніколи свій день народження не відсвяткують.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>