На робоче місце - з бійкою і «болгаркою»

24.06.2006
На робоче місце - з бійкою і «болгаркою»

Опозицiйний секретар проривається до чужого кабiнету.

      Цього тижня Кіровський райсуд поновив на посаді секретаря Кіровоградської міської ради Миколу Цуканова - того самого, який обіймав цю посаду і в гарячому 2004 році, коли в обласному центрі під час виборів Президента тривала справжня війна. Нещодавно представник Партії регіонів був звільнений рішенням сесії вже новообраної міськради (більшість у ній має фракція тимошенківської «Батьківщини»). Учора мала відбутися сесія, на якій Цуканова збиралися звільнити вдруге. Але ані Валерія Кальченка - мера-нардепа від БЮТ, ані нового секретаря мерії Людмили Калкіної, які мали право проводити сесію, на місці не було. Відповідно, сесія не відбулася. Але даремно день не пройшов. Депутати з фракцій «Регіонів» та «Батьківщини» встигли двічі за 30 хвилин побитися. Одного разу - перед дверима секретаря, іншого - перед кабінетом, де засідали фракції БЮТ, «НУ» та СПУ. Але й на цьому не заспокоїлися - за допомогою електродриля та «болгарки» Микола Цуканов... таки потрапив до кабінету, який уже мав іншу табличку - «Приймальня народного депутата України Валерія Кальченка».

      Представники «Батьківщини» вважають, що Цуканов діяв неправомірно, адже пошкоджено майно територіальної громади - двері, а також знято табличку. Вже подано заяву до прокуратури, готується судовий позов.

      На сесії Кіровоградської обласної ради, яка проходила також учора, прийнято звернення до Кабінету Міністрів та Верховної Ради з проханням врегулювати ситуацію в Кіровограді. Місцеві депутати вважають її надзвичайною.

      Тим часом у місті щодня зростає кількість наметів. І не пивних, а політичних. В одних вимагають зняти з посади мера-сумісника і провести перевибори, в інших - виступають на захист міського голови.

      Перевиборів Кіровограду, швидше за все, не уникнути. Адже Кальченко є одним з вірогідних кандидатів від БЮТ на крісло керівника Міністерства з питань надзвичайних ситуацій в новому Кабміні. Цю посаду він уже обіймав у 1996-1999 роках.