20 тисяч фунтів «шари»

24.06.2006

      Кому потрібні гроші? Усім? Тоді вам варто було б опинитися цього тижня в англійському містечку Кардиганшир. Саме там серед білого дня один дивак, до речі, досі так і не ідентифікований, вирішив пожартувати, розкидавши на вулиці цілу купу грошей.

       Як повідомляє газета «Міррор», на психічно ненормального цей чоловік - віком років під 40 - схожий не був. Просто став на мості, сказав, що хоче «розповсюдити трохи світла в цьому темному світі», й почав розсипати на всі боки купюри номіналом один фунт.

Жартівник встиг «посіяти» валюти на суму понад 20 тисяч фунтів стерлінгів, коли його забаву перервали поліцейські. Охоронці порядку пояснили свої дії тим, що в громадському місці заборонено розкидати предмети, які ускладнюють дорожній рух. Ще б пак! Перехожі кинулися один поперед одного збирати дурну готівку, з ними наввипередки - водії, які покидали свої авто. Утворився некерований натовп...

      Найбільше пощастило відвідувачам пивниці, розташованої поруч. Вони встигли на «збиральні роботи» першими. Барменша цього закладу встигла «наловити» близько 400 фунтів, а один із пияків-завсідників - майже 700 (що відповідає 6,4 тис. грн.).

      Власник крамниці, розташованої поруч, в інтерв'ю журналістам пояснив, що «люди кидалися на ті гроші, як сарана, в гонитві за випадковим збагаченням влаштували справжній бедлам. Це був шок!». Може, тому, що цьому крамареві «на шару» нічого не перепало?