Пухнастий, дорогий і гіпоалергенний мурчик

17.06.2006

      Мріяти про кицьку, коли хтось із твоїх домочадців у буквальному сенсі на дух не зносить цих пухнастих аристократів тваринного світу, - справжня мука. Але нічого не вдієш: алергія на котячу шерсть - це не жарти, при сильній реакції на кота можна й дуба врізати.

      Однак незабаром котофілам не доведеться розриватися між бажанням принести додому муркотливе створіння й не зашкодити рідним-алергікам. Як повідомляє РІА «Новости», ученим нью-йоркської компанії «Аллерка» вдалося вивести породу котів, шерсть яких не викликає алергії. Вчені встановили, що причиною алергії людей на кицьок є протеїн, що міститься у шерсті та слині звіряток. «Ми змогли виділити у котів ген, відповідальний за вироблення такого виду протеїну, який фактично не викликає у людей алергічної реакції», - розповідає виконавчий директор компанії Меган Янг.

      Гіпоалергенну породу науковці виводили протягом кількох котячих поколінь, і ось нарешті отримали понад 20 кошенят, які анітрохи не викликають алергії. Про це свідчать випробування, проведені на алергіках-добровольцях. Більше того, виявилося, що в нової породи генетично дуже лагідний характер, тож придбати такого члена сім'ї буде суцільним задоволенням. Єдине, що трохи псує добру новину, - це велика вартість кошеняти. Як очікується, перші екземпляри з'являться у «вільному продажу» на початку наступного року й коштуватимуть не менше 7 тисяч доларів.