Новий сезон з новими інтригами

10.06.2006
Новий сезон з новими інтригами

      Нинішня національна першість, що стартувала в Києві, має кілька особливостей. Перш за все, відтепер вона проводиться у шість етапів, а не в чотири, як раніше. Змагання проходять у п'яти класах: С - серед новачків, любительських Б-600 і Б-1000, а також професіональних SS-400, SS-600 и SBK.

      Чемпіонат обіцяє бути особливо цікавим, адже в гонки повернулися Валерій Гарбарук - дворазовий чемпіон країни у класі SS600 - і досвідчений Аттіла Ерделлі, котрі на рік підписали контракти з командою Info300 Racing Team. Новинкою гонок стала участь у них закордонних спортсменів і поява трьох нових команд - DDD Racing Team, MotoRace и ISD Racing. Таким чином у минулорічних тріумфаторів Павла Калiніна й Сергія Прохоренка з'явилися серйозні конкуренти. Натомість Андрій Оністрат, чемпіон у класі SBK, керуватиме цією стайнею, оскільки травма руки не дозволяє йому брати участь у гонках.

      Родзинкою першої гонки новачків стала участь дівчини - Наталки Наумової. А найвидовищнішим став об'єднаний заїзд класів SS-400 і Б. Основна боротьба розгорнулася між Олексієм Мартиновим з Info300, Євгеном Писарем (клас Б), Аттілою Ерделлі й Костянтином Зазірним з команди ДЮСТШ (клас SS-400). Змагання тривало з перемінним успіхом. У підсумку в суботу шампанським поливалися Мартинов і Зазірний, а в неділю цю приємну процедуру пройшли їхні головні конкуренти - Писар та Ерделлі. Особливо захопила глядачів дуель Мартинова й Писаря на другому етапі. За 12 кіл пілоти чотири рази мінялися місцями, а доля гонки вирішилася в останньому повороті - вправнішим виявився Писар.

      Не менше очікувала публіка й статусні заїзди у класах SS-600 і SBK. Росіянин Максим Аверкін заздалегідь вважався головним фаворитом гонки і в підсумку виправдав своє звання, не дозволивши українцям обійти себе. Але оскільки Калiнін і Гарбарук були зареєстровані в SBK, а Аверкін в SS-600, то місця на п'єдесталі пошани вистачило всім.

      Наступний етап чемпіонату України 22 липня відбудеться в Донецьку.

ТАБЛО

Чемпіонат України з шосейно-кільцевих мотогонок

       Становище після двох етапів. Клас SS-400. Ерделлі - 45 очок, Зазірний - 45, Мірошниченко - 32. Клас SS-600. Аверкін - 50, Мацоцький - 36, Писар - 29, Прохоренко - 28. Клас SBK. Калiнін - 45, Гарбарук - 36, Корольов - 34.