ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

10.06.2006

Меморіал Баннікова

      У столиці на трьох стадіонах триває Міжнародний турнір юнацьких збірних пам'яті В. Баннікова, у якому беруть участь вісім команд. В останній день буде розіграно місця з першого по восьме. «Головна наша мета - добре підготуватися до першого відбірного циклу чемпіонату Європи, що стартує 18 вересня в Білорусі», - заявив напередодні наставник збірної України Юрій Калитвинцев.

      Цікавим видався двобій за участю української команди, яка приймала на стадіоні НТК ФФУ ім.Баннікова одноліток iз Болгарії. «Синьо-жовті» контролювали хід гри і здобули переконливу перемогу - 4:2. Наступний поєдинок змусив 16-річних українців виявити силу волі, адже вони першими пропустили гол уже на шостій хвилині. Проте господарі спромоглися відповісти чотирма точними ударами у ворота сербів і очолили групу перед вирішальним учорашнім матчем з італійцями.

      Група А: Україна - Болгарія - 4:2 (Коркішко(2); Шахов; Шевчук), Сербія - Італія - 1:1; Україна - Сербія - 4:1 (Максименко, Славов, Шевчук, Карноз), Італія - Болгарія - 4:0.

      Становище команд: Україна - 6, Італія - 4, Сербія - 1, Болгарія - 0.

      Група Б: Словаччина - Польща - 1:1, Росія - Туреччина - 2:3; Росія - Словаччина - 3:0, Туреччина - Польща - 0:1.

      Становище команд: Польща - 4, Росія, Туреччина - по 3, Словаччина - 1.

Продається команда

      Київська міська держадміністрація готує розпорядження про продаж на тендері футбольного клубу «Арсенал». Про це повідомив заступник київського міського голови з питань житлово-комунального господарства, екс-президент ФФУ Валерій Пустовойтенко. Він процитував слова міського голови, за якими ФК «Арсенал» занадто складний для бюджету (2 млн. грн. - на місяць). Пустовойтенко відзначив, що на сьогодні вже є потенційні покупці, але вони не можуть дати високу ціну, бо клуб не має власної бази для підготовки футболістів. Валерій Пустовойтенко пообіцяв, що найближчими днями ми дізнаємось ім'я нового власника тепер уже екс-муніціпального клубу та ціну, за яку він придбав ФК «Арсенал». Але й після цього подальше перебування команди у вищій лізі залишиться під питанням, бо вона може не пройти ліцензіювання ФФУ і ПФЛ.