ХРОНІКА

03.06.2006
Футбол

      Новоспечений гравець «Челсі» Андрій Шевченко приєднався до табору збірної України. У четвер ввечері наша команда разом із капітаном провела перше тренування у Швейцарії. Але брати участь у вчорашньому товариському матчі з Італією ані Шевченко, ані Ребров не збиралися.

* * *

      Головний тренер збірної Іспанії Луїс Арагонес вирішив замінити травмованого захисника Дель Орно гравцем «Гетафе» Маріано Пернією. Аргентинець за національністю, Пернія лише у квітні прийняв іспанське громадянство. В минулому чемпіонаті Іспанії 29-річний оборонець з 10 голами став кращим бомбардиром свого клубу.

* * *

      Київська міська адміністрація має намір продати муніципальний клуб «Арсенал» упродовж найближчого тижня. За дорученням мера столиці Леоніда Черновецького конкурсну комісію з цього питання очолив колишній Прем'єр-міністр України й президент ФФУ Валерій Пустовойтенко.

* * *

      Товариські матчі. Голландія — Мексика — 2:1, Норвегія — Корея — 0:0.

Біатлон

      Головний тренер збірної України Євген Колупаєв заявив, що з наступного сезону склад нашої команди поповнить білорус Олексій Айдаров. 31-річний біатлоніст не потрапив до збірної своєї країни на Олімпійські ігри в Турині, але був бронзовим призером ще 1998 року в Нагано. Якщо білоруська федерація не суперечитиме, Айдаров виступатиме під українським прапором уже восени. В iншому разi Олексію для зміни спортивного громадянства доведеться почекати два роки.

Баскетбол

      НБА. Фінал Західної конференції. «Даллас» — «Фінікс» —117:101 (Новіцьки (50+12 підборів), Говард (23) — Томас (26), Меріон, Неш (по 20)). Серія — 3:2.

Шахрайство

      250 уболівальників футбольної збірної України, які збиралися їхати на чемпіонат світу до Німеччини, стали жертвами шахраїв із туристичної фірми «Брама». Зібравши понад 300 тисяч євро за псевдосертифікати на квитки на матчі й туристичні путівки, директор контори втік, повідомляє сайт «Чемпіон».