Ударимо по пияцтву... пісуаром!

30.05.2006

      Оригінальний спосіб боротьби з п'яними за кермом вигадала поліція американського міста Нассау. Тамтешні «менти», замість умовляти своїх «підопічних» не пити й залякувати їх штрафами, вирішили придбати кілька... пісуарів. Але не простих, а комп'ютеризованих. Ці дива техніки будуть встановлені в барах міста, де переконуватимуть клієнтів не сідати за кермо після вживання спиртних напоїв.

      Щоправда, перед тим як оснастити своїми «шпигунами-порадниками» всі забігайлівки Нассау, правоохоронці вирішили перевірити новий спосіб упередження аварій на дорогах у тестовому режимі: встановили «свої» пісуари тільки в кількох барах. Ці «розумні» штуки оснащені спеціальною системою, яка розпізнає клієнта і, витримавши паузу (розраховану саме на такий проміжок часу, щоб чоловік уже нікуди не втік), вмикає 15-секундний аудіозапис. «Ей ти, так, саме ти! — звертається пісуар до свого візаві. — Що, вже видудлив кілька чарок? Тоді слухай. Саме час викликати таксі або тверезого друга, який відвезе тебе додому. Це точно буде більш безпечно і, не сумнівайся, значно дешевше, ніж їхати за кермом нетверезим. Будь же розумником, не кермуй у такому стані!».

      І це ще не все: з останніми словами на пісуарі запалюється екран, на якому демонструються страшні наслідки шоферування у п'яному стані. Складно собі уявити людину, яка після такого стресу сяде за кермо. До речі, «пісуарна» програма поліції Нассау фінансується з тих коштів, які надходять до поліції від штрафування нетверезих водіїв.