ХРОНІКА

30.05.2006
Шахи

      Минулими вихідними в італійському Турині відбулися ще два тури Олімпіади. У змаганні чоловічих команд збірна України здобула дві перемоги. Спочатку наші гросмейстери завдяки виграшу харків'янина Павла Ельянова на третій дошці здолали Іран з рахунком 2,5:1,5; Іванчук, Волокітін, Єфименко свої партії завершили внічию. А наступного дня успіх українцям у поєдинку з сильною командою Індії приніс мешканець Сімферополя Сергій Карякін, котрий чорними фігурами на третьому столі здолав Харікрішну. Іванчук розійшовся миром з Анандом, також внічию зіграли Волокітін і Ельянов.

      Становище лідерів після семи турів: Вірменія — 21, Росія — 20, Куба — 19,5, Узбекистан, Україна, Грузія, Чехія — 19.

      Також два виграші записали до свого активу й наші дівчата. У матчі з іспанками по очку здобули Наталія Жукова й Катерина Лагно, а Інна Гапоненко несподівано програла менш іменитій суперниці. У неділю українки впевнено здолали команду Румунії — 2,5:0,5. Знову на першій дошці виграла Жукова, також порадувала перемогою Ганна Ушеніна, а Катя Лагно чорними фігурами зіграла внічию.

      Становище лідерів: Росія — 17,5, Україна — 16,5, США — 15,5, Угорщина, Грузія — 15, Словенія, Болгарія — 14,5.

Бокс

      Українець Сергій Дзинзирук успішно захистив свій титул чемпіона світу за версією WBO у першій середній вазі (до 69,9 кг). Минулої суботи в Мюнхені 30-річний броварчанин за очками здолав у 12-раундовому двобої аргентинця Себастьяна Луджана. Всі судді віддали перевагу нашому боксеру — 118:110, 117:110, 116:111. Зауважимо, що в третьому раунді українець отримав розсічення над лівим оком, та все ж зумів продовжити свою переможну ходу, що налічує вже 33 поєдинки.

Волейбол

      Не надто вдало провели кваліфікаційні змагання чемпіонату Європи 2007 року національні збірні України. Чоловіки у Харкові обіграли лише команду Норвегії (3:0), а потім поступилися суперникам з Туреччини (1:3) й Фінляндії (2:3) й посіли лише третє місце. Матчі другого кола за тиждень відбудуться у Фінляндії.

      Наші жінки в Угорщині у трьох партіях обіграли збірні Австрії й господарок, але так само «всуху» програли чешкам. Наразі «синьо-жовті» посідають друге місце, а покращити становище можуть за тиждень у Чехії.

* * *

      Успішніше виступила молода зміна, що також грала у кваліфікаційному відборі до фінальної частини континентальної першості. Дівчата у рідних Черкасах розгромили в останніх трьох матчах команди Іспанії, Фінляндії й Білорусі і впевнено фінішували на чолі таблиці.

      Також чудово виступили й наші хлопці. В Італії вони тріумфально завершили турнір перемогами над збірними Швейцарії, Австрії (по 3:0) й господарями (3:1). Причому у матчі з італійцями першу партію виграли з рахунком 31:29, що стало рекордом турніру.

Регбі

      У матчі вищого дивізіону чемпіонату Європи збірна України на київському стадіоні «Спартак» зазнала чергової поразки. Цього разу підопічні Володимира Мухи поступилися команді Росії з рахунком 12:53.

      Турнірне становище: Грузія — 23 (9), Португалія — 23 (10), Румунія — 22 (8), Росія — 16 (9), Чехія — 15 (9), Україна — 9 (9).

Хокей

      НХЛ. Кубок Стенлі. Фінали конференцій. Схід. «Баффало» — «Кароліна» — 0:4 (Реккі, Стаал, Ладд, Хедікан), 3:4 ОТ (Друрі, Рой, Лідман — Уїльямс, Реккі, Бріндамор, Стіллман; рахунок серії — 2:3).

      Захід. «Анахайм» — «Едмонтон» — 1:2 (Бошемін — Моро, Торрес; серія — 1:4). «Нафтовики» з Едмонтона стали першими фіналістами Кубка Стенлі.