Українка у місті закоханих

23.05.2006
Українка у місті закоханих

      Ім'я Ольги Куриленко більшості з нас, окрім, хіба що, знавців західного модельного бізнесу та палких шанувальників франкомовного кіно, нічого особливого не скаже. А шкода. Адже 26-річна уродженка Бердянська, яка десять років тому опинилася спершу в одній із модельних шкіл Москви, а просто звідти потрапила до Парижа, тепер на Заході дуже відома особа. Ця приваблива українка не лише є однією з найуспішніших моделей паризької агенції «Медісон», міланської — «Мілан фешн» та нью-йоркської «Некст моделз», чиє обличчя не раз прикрашало обкладинки найвідоміших глянцевих журналів (від «Елль» і «Гламур» до «Вог» та «Марі Клер»), а й талановитою актрисою.

      Знімається вона переважно у французьких фільмах, але епізодичні ролі грала й у кількох стрічках, відзнятих у канадському Квебеку. Час від часу наша красуня заїздить і на батьківщину, в тому числі до рідного Бердянська, однак трапляється це не так часто, як хотілося б, — через постійну заклопотаність у моделі й актриси геть немає вільного часу. На минулому тижні, скажімо, Ольга вже вкотре у своїй кар'єрі дефілювала по червоних доріжках Канна — цього разу на кінофестиваль вона приїхала зі знімальною групою фільму «Париж, любов моя» (Paris Je T'aime).

      Цей оригінальний проект насправді складається з 20 короткометражних фільмів, і саме він відкривав другу за значимістю програму фестивалю — «Особливий погляд». Кожну короткометражку —складову фільму — створював режисер зі світовим ім'ям (одним із них, до речі, став Жерар Депардьє, для якого це вже третя режисерська робота), а зізнаватися в коханні до міста закоханих будуть такі чудові актори, як Наталі Портман і Уїльям Дефо, Людівін Саньє і Стів Бушемі, Фанні Ардан та Жюльєтт Бінош тощо. Ну і, звісно, наша Ольга Куриленко. Хоча тепер вона вже, мабуть, не дуже-то й наша...