«О панно Інно, панно Інно...»

05.05.2006
«О панно Інно, панно Інно...»

      Дівчино, хочете стати «Міс Всесвіт»? Нічого у вас не вийде. Бо лише вихід у так званий «фінал» так званого українського конкурсу «Стань Міс Всесвіт» коштує 15 тисяч доларів. Ми не стверджуємо напевне, але саме про це активно говорять на інтернет-сайті www. modelbank.com.ua — тому, де спілкуються моделі й наближені до модельних кіл люди.

 

      Цього року відбір на «вселенський» конкурс краси обернувся конфузом, як і в роки попередні. Починаючи з 2006-го, офіційною представницею «Міс Всесвіт» в Україні стала Олександра Ніколаєнко — наша екс-красуня, початкуюча телеведуча, студентка Одеської юракадемії, а головне — велика подруга Дональда Трампа, власника конкурсу «Міс Всесвіт». Ставши у 2005-му за протекцією американського мільярдера членом журі «Міс Всесвіт», Саша посварилася з головним організатором конкурсів «місок» в Україні Сергієм Матяшем. Маючи «блат» нагорі, тепер саме Ніколаєнко організовує відбір кралечок на «Всесвіт». І не сама, а з телеканалом «Інтер».

* * *

      Програма «Стань Міс Всесвіт» виходила в ефір на «Інтері» у перші чотири вечори травня. Хоча сам конкурс-відбір, як це не дивно, відбувся ще... взимку. Звісно, відтоді всі, кому треба й навіть не треба, дізналися ім'я й прізвище переможниці — Інна Цимбалюк — і роздзвонили про це на всю Україну. Утім Ніколаєнко і компанія примудрилися «оберігати» свій секрет Полішинеля аж до вчорашнього дня. При цьому панна Цимбалюк і лише вона разом із Сашею Ніколаєнко брала участь у різноманітних світських заходах, їздила з «інтерівцями» на острів Реюньйон, де грала в «Ігри патріотів», подавала голос у поп-співочому проекті «Шанс» і навіть супроводжувала Володимира Литвина в рамках акції «Людина року». Одні називають це «розкрутка», інші — знов-таки «блат», треті говорять про «волохату лапу».

      Тим часом організатори телепрограми ніби знущалися й уперто закликали глядачів слати СМС-ки, аби вгадати переможницю й долучитися до розіграшу однієї путівки на «Міс Всесвіт» до США.

* * *

      Що сказати про саму передачу? Хорошого в ній, м'яко кажучи, мало. Зате є надмір банальщини й штампів, давно затертих і на теренах СНД, і в усьому світі телепроектами подібного штибу. «Інтер», мабуть, і сам забув, що попереднього сезону робив майже таке саме «застекольне» «мило» про сексуальних кралечок — «Шанс Model.ua». Різниця хіба в тому, що ті «шансовички» лише прагнули стати манекенницями, а ці дівчата — вже готові модельки, причому професійні.

      Суб'єктивізм конкурсу «Стань Міс Всесвіт» проявляється вже в тому, що до фінальної п'ятірки, не зрозуміло за якими критеріями відібраної з-поміж 15 «півфіналісток», потрапили аж четверо дівчат із модельного агентства «Карін» — того самого, яке очолює член журі Влада Литовченко. Це, крім Інни Цимбалюк, — Хрісанті Дімопулос, Олена Щербань і Марія Лиса, всі давно знайомі між собою. П'ятою — просто з пари в інституті — взяли одеську викладачку Ярославу Гуляк, яка вочевидь поступається київським моделям за зовнішніми даними й виправкою.

      Тут постає перше питання: чому учасниць конкурсу шукали по всій Україні (чи робили вигляд, що шукали), а обрали майже всуціль манекенниць, до того ж з однієї агенції? Поселили дiвчат у так званий «Дом» — як бачимо, тут теж прямий плагіат із популярного реаліті-шоу, яке йде на одному з каналів. До речі, йдеться саме про «Дом», а не «Дім», адже українську делегатку на «Міс Всесвіт» обирають суто російськомовні організатори й ведучі. Цього разу не зіграв навіть звичний для нашого ТБ «принцип Тарапуньки і Штепселя», за яким принаймні один із телевізійників послуговується державною мовою. І Олексій Дівєєв-Церковний, і Олександра Ніколаєнко, і запрошені тренери, стилісти, фотографи тощо говорять лише російською. Що вже казати про кралечок, котрі в одному із завдань не змогли відповісти, від якої хвороби помер Лермонтов і хто намальований на одногривневій купюрі.

* * *

      Суть проживання в «Домі» — нібито «надресирувати» дівчат для участі у головному конкурсі «Міс Всесвіт» з усіма його «екстрімами»: ранніми підйомами й пізніми відбоями, пробудженнями серед ночі, самостійними макіяжуваннями, фізичними вправами і т.д.

      Хоча, в чому, власне, полягає «конкурс», залишилося незрозумілим. Адже оцінок не було, критеріїв чиєїсь «кращості» — теж. Водночас учасниці намагалися стати «кращими» в приготуванні й споживанні макаронів, відвідинах дитбудинку, фотографуванні з павуками й навіть... депіляції волосся  в інтимних місцях.

      Звісно, вуайєристи з «Інтера» не відмовили собі в задоволенні повитріщатися на дівчат у спідній білизні й відвертих бікіні, залізти до них у спальню, помацати за животи, виміряти стегна тощо. Авжеж, як без цього на конкурсі краси, якщо «інтерівці» примудряються зазирнути під спідницю ледь не кожній співачці з «Шансу». Ну є в людей така слабкість, і вони вважають, що й телеглядачі від цього «тащаться»...

      А організатори, режисери й оператори конкурсу «Стань Міс Всесвіт» iз самого початку «тащилися» від Цимбалюк. Саме від її імені звучали в програмі закадрові одкровення, саме її тримали в кадрі найдовше і в найвигідніших ракурсах. З іншими — все навпаки. Найбільшою ж «мегерою» показали Альону Щербань. Її й «виперли» з проекту — першою і... єдиною. В один момент «правила» змінили, і виявилося, що в програмі задіяно ще й принцип голосувань «проти слабшого», як в «Останньому герої». Щоправда, на форумі сайту Мodelbank один із відвідувачів написав про трохи інші підстави вибуття дівчини з проекту: в Олени просто не знайшлося 15 тисяч доларів, щоб оплатити продовження участі в конкурсі й полетіти разом з іншими «місками» на «завдання» в Париж.

      Але, як видно, в батьків (чи спонсорів?) принаймні чотирьох моделей великі гроші на участь їхніх дівчат у фіналі були. Що й не дивно, якщо зважити на розкішний інтер'єр квартир-хоромів, із яких учасниць «забирав» у «Дом» ведучий. Бідним у модельному бізнесі робити нічого, не кажучи вже про поїздки «на Всесвіт»...

 

      P.S. Після серіалу «Стань Міс Всесвіт» залишається чимало питань. І не лише про чесність та прозорість цього конкурсу. А й про те, навіщо канал «Інтер» погодився на такий «прострочений» і відверто слабкий проект.

 

ДОСЬЄ «УМ»

Інна Цимбалюк

      Народилася у 1985 р. Зріст — 174 см, об'єми — 87-60-90. Волосся русяве, очі сіро-голубі. Розмір взуття 38.

      Батько займався туристичним бізнесом у Чернівцях, згодом родина переїхала до столиці. Інна була «Панною Західна Україна-2001», «Королевою Києва»; на «Таврійських іграх» у 2004 році її визнали «Королевою глядацьких симпатій» конкурсу «Королева України».

      Кандидат у майстри спорту з художньої гімнастики. Працює моделлю агенції «Карін». Вчиться в університеті культури на менеджера міжнародного туризму. З'являлася на обкладинках провідних українських глянцевих журналів.

      Фраза з інтерв'ю: «Мене з дев'яти років прозвали «Міс Україна».

  • Огидні і прекрасні

    У Нью–Йорку відбулася одна з найулюбленіших подій шоу–бізнесової тусовки — церемонія вручення премії MTV Video Music Awards, заснованої найпопулярнішим музичним телеканалом у світі. Уперше подію такого масштабу організували в Брукліні, і незважаючи на «непрестижний» статус цього району, дійство було справді вражаючим. >>

  • Ольга Куриленко: Мені ніколи не спадало на думку зірватися

    Цілком можливо, що за кілька років світ перестане асоціювати Ольгу Куриленко винятково з дівчиною Бонда: сьогодні вона задіяна у кількох проектах всесвітньо відомих режисерів, що дає їй надію вийти за рамки образу статичної красуні. Сміливо припускаю, що у майбутній біографії актриси буде глава, в якій описуватиметься, що змінити амплуа їй дозволила робота у фільмі дебютантки Міхаль Боганім «Земля забуття» (картина виходить на екрани кінотеатрів України 26 квітня): Ольга грає молоду жінку, яка не може забути про трагедію, що сталася в її житті під час вибуху на ЧАЕС. Актриса сама вийшла на проект маловідомої режисерки. «Від когось Ольга довідалася, що існує сценарій фільму про Чорнобиль, і зацікавилася ним, — розповідала в інтерв’ю «УМ» Міхаль. — Оскільки я знімала до цього документальне кіно, то мені не йшлося про те, щоб залучити до роботи над фільмом відомих акторів. Але коли зустрілася з Ольгою і поговорила з нею, то зрозуміла, що вона підходить на цю роль».

    Незважаючи на те, що українка працює з такими великими, як Деніел Крейг, Терренс Малік, Том Круз, їй вдається залишатися «земною». «Особливі прикмети» цієї знаменитості: скромність, виваженість, працьовитість. Хоча, можливо, у майбутньому ми дізнаємося про недитячі інтриги, завдяки яким, а не лише екзотичній красі, Куриленко пробиралася на вершини Голлівуду, проте в інтерв’ю «УМ» Оля постала саме такою. За її словами, вона не по­требує «зіркової свити»: у неї немає менеджера, асистента, водія, публіциста. «Свою кінокар’єру я будую сама. Для простої поради мені достатньо мого асистента», — стверджує Куриленко. >>

  • Ковток води

    Лікарі, які робили розтин тіла співачки Уїтні Х’юстон, виявили в її легенях воду. Така остання новина із закулісся раптової смерті американської зірки поп– та соулмузики. >>

  • Хай живе королева!

    Цьогорічна, 58–ма, церемонія вручення найвищих американських музичних нагород «Греммі», яка відбулася в Лос–Анджелесі у ніч із неділі на понеділок за київським часом, пройшла під знаком жалоби. Напередодні у своєму готельному номері була знайдена мертвою славетна співачка Уїтні Х’юстон, яка мала виступити на цій церемонії, тож вечір фактично перетворився на вшанування її пам’яті. Спершу організатори навіть думали взагалі скасувати захід, але родина Х’юстон попросила цього не робити. Проте в програму церемонії було внесено зміни. >>

  • Король переміг Цукерберга

    Цьогорічна, 83–тя, церемонія нагородження премією Американської кіноакадемії виявилася чи не найбільш передбачуваною з початку сторіччя. В усіх головних номінаціях «Оскар» отримали фаворити, та й решта переможців критиків не здивували. >>

  • Німецька ПОПелюшка

    Змагання, в тому числі й музичні, привабливі несподіванками. Цьогорічне «Євробачення» подарувало дуже симпатичний «сюрприз»: перемогу звичайної німецької дівчини, вчорашньої школярки, яка, не маючи змоги похвалитися вокальними даними чи особливим музичним талантом, підкорила Європу своєю щирістю і простотою. Німеччина стоїть на вухах і носить Лєну Майєр–Ландрут на руках, продюсер на хвилі цієї ейфорії пропонує відправити її на «Євробачення» й наступного року, а сама тріумфаторка зітхає: мовляв, усе це приємно, але коли ж їй тепер навчатися? >>